Goalgetter El Messaoudi helpt Groningen opnieuw aan kenmerkende zege

Reacties

Het oerdegelijke FC Groningen is er in geslaagd ook RKC Waalwijk te bedwingen. Het elftal van trainer Danny Buijs deed dat met een inmiddels beproefd recept: een doelpunt van Ahmed El Messaoudi en een solide defensie.

Goalgetter El Messaoudi helpt Groningen opnieuw aan kenmerkende zege
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
2 - 0
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

De noorderlingen zijn de laatste weken prima bezig en nestelden zich stilletjes in de bovenste regionen van de ranglijst. Op bezoek kwam het opgeleefde RKC, dat na een stroeve seizoensstart bezig is aan heuse revival in de Eredivisie. Mede dankzij een goede reeks van één gelijkspel en twee zeges hadden de Waalwijkers voor het duel met Groningen twaalf punten, slechts drie minder dan in het afgebroken 'coronaseizoen'.

Wie dacht dat de in vorm verkerende teams een aantrekkelijk affiche zouden verzorgen kwam van een koude kermis thuis. In een weinig aansprekende eerste helft werd de thuisploeg nauwelijks gevaarlijk en verzuimden de bezoekers op hun beurt zich te belonen voor het betere spel. Reden voor Buijs om in te grijpen en de jongelingen Remco Balk en Joël van Kaam naar de kant te halen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met Ramon Pascal Lundqvist en Miguel Ángel Leal binnen de lijnen werd er overgeschakeld naar een iets offensievere speelwijze. De beloning daarvoor volgde na een klein uur voetballen, toen voor de derde wedstrijd op rij El Messaoudi tot scoren kwam. De middenvelder reageerde alert toen de bal voor zijn voeten viel en tekende met een harde schuiver voor de openingstreffer.

In het restant van het duel stond RKC voor de lastige taak de Groningse defensie, die dit seizoen pas twaalf tegendoelpunten incasseerde, te slechten. Dat lukte maar mondjesmaat. Een kwartier voor tijd was Vurnon Anita dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot werd gepareerd door Sergio Padt. Een paar minuten daarna werd het duel definitief in het slot gegooid, toen de bal na gestuntel in de opbouw voor de voeten van Daniël van Kaam viel. De twintigjarige middenvelder kreeg de bal met wat geluk mee en kon zo tekenen voor zijn eerste officiële treffer in het groen-wit: 2-0.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
FC Groningen Nederland

RKC Waalwijk Nederland

RKC Waalwijk Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.