Goal Strootman niet voldoende tegen ontketend Real Madrid

Real Madrid heeft in de nacht van dinsdag op woensdag afgerekend met AS Roma, waar de Nederlanders pas in de tweede helft aan bod kwamen. In de eerste helft liet Real Madrid zien dat het ook zonder Cristiano Ronaldo indrukwekkend voetbal op de mat kan leggen: 2-1.

De Koninklijke verloor deze zomer zijn sterspeler aan Juventus, maar AS Roma werd overlopen in de eerste helft. Met magistrale combinaties werd de defensie van de Romeinen zoek gespeeld, wat resulteerde in twee doelpunten. Marco Asensio was binnen twee minuten al trefzeker, Gareth Bale verdubbelde niet veel later de marge na een mooie solo.

Pas laat in de tweede helft kon AS Roma er echt wat tegenover zetten. Zowel Justin Kluivert als Kevin Strootman en Rick Karsdorp kwamen in het tweede bedrijf in het veld, het was aanvoerder Strootman die voor de aansluitingstreffer zorgde. Bij de tweede paal ramde de Nederlander binnen nadat een verre inworp werd verlengd. Het bleek niet voldoende voor de winst.

Zowel AS Roma als Real Madrid heeft geen oefenwedstrijd meer op het programma staan, maar mogelijk wordt er op het laatste moment nog een duel toegevoegd. De Spanjaarden spelen de eerste officiële wedstrijd volgende week woensdag, als Europa League-winnaar Atlético Madrid tegenstander is in de strijd om de Europese Super Cup. AS Roma begint 19 augustus aan het seizoen in Italië met een uitwedstrijd tegen Torino.