Go Ahead 'verrast' door vertrek Stegeman naar aartsrivaal PEC

Reacties

De beslissing van John Stegeman om naar PEC Zwolle te vertrekken heeft voor veel gefronste wenkbrauwen gezorgd bij Go Ahead Eagles. Die club zag het vertrek van de trainer totaal niet aankomen.

Go Ahead 'verrast' door vertrek Stegeman naar aartsrivaal PEC

Stegeman zat dinsdagavond nog op de bank toen Go Ahead Eagles met RKC Waalwijk streed om een plek in de Eredivisie. Na een knotsgekke wedstrijd waren het de Waalwijkers die aan het langste eind trokken. Een dag later maakte Stegeman plotseling bekend naar aartsrivaal PEC te vertrekken, waar hij een contract voor twee jaar getekend heeft.

'John Stegeman heeft de clubleiding van Go Ahead Eagles kenbaar gemaakt Go Ahead Eagles te gaan verlaten. Hoewel verrast door zijn mededeling, dankt Go Ahead Eagles John Stegeman voor zijn inzet bij de club en de fijne samenwerking', laat de club in een verklaring weten.

PEC hoefde niet te onderhandelen met Go Ahead over de komst van de trainer, omdat Stegeman een clausule in zijn contract had staan waardoor hij voor een vastgelegd bedrag kon vertrekken. PEC is bereid om dat bedrag over te maken naar Deventer, waardoor Go Ahead plotseling op zoek moet naar een nieuwe coach.

Op de clubwebsite van zijn nieuwe werkgever rept Stegeman met geen woord over de spanningen die zijn overstap teweegbrengt. 'Na een mooi seizoen bij Go Ahead Eagles, waarin het op een haar na niet lukte om te promoveren, komt er voor mij persoonlijk nu een mooie kans om bij een stabiele Eredivisie-club aan de slag te gaan.'

Technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC is blij met de komst van Stegeman. 'John heeft de afgelopen jaren zijn sporen verdiend in het betaald voetbal. Door zijn inspirerende wijze van leiding geven, in combinatie met een aanvallende maar realistische speelstijl waar wij bij PEC Zwolle liefhebber van zijn, heeft hij veel indruk op ons gemaakt. Zijn aanstelling past bij de filosofie van onze club en John is wat ons betreft een hoofdtrainer die past in het rijtje Art Langeler, Ron Jans, John van 't Schip en Jaap Stam.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.