Go Ahead ondanks twee rode kaarten én twee keepersfouten langs Heracles

Go Ahead Eagles heeft zaterdagavond zijn derde Eredivisie-zege van het seizoen geboekt. In een zeer verhitte wedstrijd trokken de Deventenaren de overwinning over de streep.

Go Ahead Eagles
4 - 2
Heracles Almelo

Heracles had in maart voor het laatst buitenshuis gewonnen en had het ook in de openingsfase van het duel in De Adelaarshorst moeilijk. Na balverlies van Mats Knoester kregen de gastheren al binnen een minuut hun eerste mogelijkheid. Aan de andere kant was man in vorm Delano Burgzorg gevaarlijk met een schot, maar dat had niet erg veel om het lijf.

Na een klein half uur nam Go Ahead de leiding: Luuk Brouwers kopte raak uit een hoekschop, zijn inzet werd door Noah Fadiga verlengd, waardoor doelman Janis Blaswich kansloos was: 1-0. Heracles stond zo voor een zware missie, maar werd kort voor rust een handje geholpen. Warner Hahn schoot bijzonder ongelukkig uit, waarna Rai Vloet de bal in het lege doel kon schuiven: 1-1.

De gasten kwamen na rust beter uit de startblokken, maar het was Go Ahead dat de trekker overhaalde. Na een voorzet van Iñigo Cordoba kreeg Knoester de bal onfortuinlijk via de paal tegen zich aan, zo werd het een eigen doelpunt. Heracles beklaagde zich nog omdat er contact met Blaswich was geweest, maar Richard Martens wuifde het weg. Go Ahead kreeg daardoor de geest en maakte er al gauw 3-1 van via Brouwers, die uit de draai scoorde.

Opnieuw hielp Hahn de bezoekers echter terug in de wedstrijd. Hij zat mis bij een hoekschop, waarna Marco Rente de 3-2 kon binnentikken. Toen Giannis-Foivos Botos vervolgens rood kreeg voor het neertrappen van Noah Fadiga en niet veel later ook nog invaller Isac Lidberg eraf moest voor een elleboog bij Orestis Kiomourtzoglou, begon een zeer verhitte slotfase.

Heracles speelde daarin alles of niets, maar kwam nauwelijks tot goede kansen. Gesteund door het fanatieke thuispubliek trok Go Ahead de zege over de streep. Mats Deijl maakte er in de extra tijd zelfs nog 4-2 van. De ploeg van Kees van Wonderen komt zo, net als Heracles, op tien punten. Beide ploegen staan bovenin het rechterrijtje.