Go Ahead neemt 37-jarige Mulenga mee de Eredivisie in

Reacties

Jacob Mulenga blijft langer voor Go Ahead Eagles spelen. De 37-jarige spits en de promovendus zijn een nieuw, eenjarig contract overeengekomen.

Go Ahead neemt 37-jarige Mulenga mee de Eredivisie in
© Pro Shots

Het nieuws komt niet bepaald uit de lucht vallen: aan het begin van deze maand werd al bekend dat Mulenga weer zou gaan meetrainen, omdat hij met Go Ahead in verregaande onderhandeling was over een nieuwe verbintenis. Nu is er een akkoord bereikt en dus witte rook.

'Ik voel me vereerd dat ik nog een jaar heb bijgetekend en met Go Ahead Eagles in de Eredivisie mag spelen', zegt Mulenga. 'Ik heb vijf jaar met FC Utrecht in de Eredivisie gespeeld en weet precies wat we kunnen verwachten. Natuurlijk besef ik dat Go Ahead als club geen groot budget heeft. Maar we hebben wél supporters die alles geven en daarom voor ons als spelers een reden zijn om óók alles te geven op het veld. Dat is waar het in voetbal om draait. We zullen elke wedstrijd met hartstocht en passie spelen en elk duel benaderen alsof het een finale is.'

Mulenga sloot vorig seizoen in oktober officieel aan bij Go Ahead nadat hij een flinke periode zonder team zat. De spits kwam in totaal tot 28 optredens in de Keuken Kampioen Divisie en scoorde zes keer. Met Mulenga vaak in de rol van invaller lukte het de ploeg van trainer Kees van Wonderen om promotie naar de Eredivisie te bewerkstelligen, door als tweede te eindigen achter kampioen SC Cambuur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.