Go Ahead maakt indruk tegen PSV: 'We verdienden meer'

De trots overheerst bij Go Ahead Eagles-trainer Kees van Wonderen na het sterke optreden van zijn ploeg tegen PSV. Toch was er ook teleurstelling na de 1-2 nederlaag in De Adelaarshorst.

Go Ahead Eagles
1 - 2
PSV
PSV

Go Ahead legde de bezoekers het vuur na aan de schenen. PSV-coach Roger Schmidt erkende dat zijn ploeg in Deventer tot het uiterste werd gedwongen. 'Go Ahead was onze beste tegenstander tot nu toe in de Eredivisie', oordeelde de Duitse oefenmeester zelfs. Toch stond de thuisploeg achteraf met lege handen.

'De trots moet overheersen, want je heb jezelf gemeten met een Champions League-waardig elftal met alle kannonnen erin. Iedereen hield zich staande en meer dan dat; we durfden te voetballen', reageerde Van Wonderen bij ESPN.

'Als je over de hele wedstrijd kijkt, dan wil je meer en verdien je ook meer, denk ik. Maar dan hadden we meer goals moeten maken, vooral in de eerste helft kregen we behoorlijk wat kansen. Je weet dat een ploeg als PSV op elk moment kan scoren, dan moet je wat geluk hebben. Maar ik heb genoten van minuut één tot minuut negentig. Hoe we het hebben gedaan is een groot compliment waard.'

Twaalf man
De trainer kwam ook nog even terug op het opmerkelijke moment na de gelijkmaker van Iñigo Córdoba. Van Wonderen voerde toen een driedubbele wissel door, maar Córdoba bleef in eerste instantie nog binnen de lijnen. Arbiter Bas Nijhuis had dat niet door en zette de wedstrijd alweer in gang, waardoor de thuisploeg enkele seconden met twaalf man speelde.

'Wij wisten wie we eruit wilden halen, maar hij ging er niet uit. Dan moet volgens mij de arbitrage opletten dat die jongen het veld uit stapt. Uiteindelijk hebben wij hen er nog op geattendeerd: je kunt niet verder spelen, er moet er nog één uit', aldus Van Wonderen, die zondag met Go Ahead op bezoek gaat bij AZ.