Go Ahead juicht op mooie avond voor De Kogel, Jong Ajax verplettert Roda

Go Ahead Eagles heeft geprofiteerd van het puntenverlies dat FC Den Bosch vrijdag leed tegen FC Volendam. Op een bijzondere avond voor Leon de Kogel won de ploeg uit Deventer zonder veel moeite van Jong FC Utrecht. In Amsterdam was een gehavend Roda JC Kerkrade geen partij voor Jong Ajax.

Jong FC Utrecht
2 - 4
Go Ahead Eagles

De ontmoeting tussen Jong FC Utrecht en Go Ahead Eagles stond voor een groot deel in het teken van de inzamelingsactie voor De Kogel (zie ook foto boven). De oud-spits van Utrecht en Go Ahead was in de zomer betrokken bij een zwaar auto-ongeluk en moest daardoor noodgedwongen stoppen met voetbal. Hij kampt met financiële problemen en supporters staken de helpende hand toe.

Bij de inzamelingsactie werd een bedrag van 16.150 euro opgehaald. In de rust van het duel tussen Utrecht en Go Ahead kreeg De Kogel een cheque ter waarde van dit bedrag overhandigd. Alle opbrengsten van het competitieduel gaan ook naar de oud-prof en de spelers van Utrecht kwamen met een fraai gebaar. Zo werd het voor De Kogel dus een mooie avond in De Galgenwaard.

Hij bekeek het duel vanaf de hoofdtribune en zag Go Ahead na een halfuur op voorsprong komen. Sylian Mokono haalde Givan Werkhoven naar de grond en veroorzaakte daarmee een strafschop, die werd binnengeschoten door Jeroen Veldmate. Twee minuten later schoot Richard van der Venne op knappe wijze de 0-2 binnen en Go Ahead leek de wedstrijd hierna rustig te kunnen uitspelen. Keelon Labon bracht de spanning echter terug in het duel: 1-2.

Go Ahead raakte er niet van in paniek. Drie minuten na de aansluitingstreffer schoot Veldmate een vrije trap binnen en ook Van der Venne maakte zijn tweede van de avond, met een bekeken boogbal. De 2-4 van Shayne Pattynama betekende het slotakkoord. Jong Utrecht bleek zo een zeer welkome tegenstander voor Go Ahead, dat pas de tweede overwinning van dit kalenderjaar boekte. De achterstand op nummer twee FC Den Bosch bedraagt slechts één punt.

Jong Ajax
Jong Ajax
5 - 1
Roda JC Kerkrade

Roda JC-coach Robert Molenaar moest door blessures en schorsingen behoorlijk puzzelen met zijn elftal. Vooral achterin was de spoeling dun en dat Roda niet met zijn sterkste verdediging aan het duel bij Jong Ajax begon, bleek wel. De Amsterdammers waren in de eerste helft heer en meester en stonden al na 38 minuten op een 3-0 voorsprong. Václav Cerny was met twee assists en een goal goud waard voor zijn ploeg.

Roda deed wat terug via een benutte strafschop van Mario Engels, alweer zijn 21ste doelpunt van het seizoen, maar een Limburgse comeback zat er niet in. Jong Ajax bracht nog voor rust de marge terug naar drie, via een hakje van Jasper ter Heide na een hoekschop, en daarmee was de wedstrijd halverwege wel gespeeld. Perr Schuurs schoot in de tweede helft van afstand de 5-1 binnen en daarmee was de vernedering voor Roda compleet. De nummer zes van de ranglijst behoudt zijn achterstand van vier punten op nummer vijf Sparta Rotterdam.