Go Ahead geeft voormalig FC Twente-rots Douglas de kans waar hij zo op hoopte

Reacties

Zéér opmerkelijk nieuws uit Deventer. De komende periode is centrumverdediger Douglas Franco Teixeira (beter bekend als Douglas) op proef bij Go Ahead Eagles.

Go Ahead geeft voormalig FC Twente-rots Douglas de kans waar hij zo op hoopte
© Pro Shots

In Nederland kennen we de 32-jarige Douglas vooral als sterkhouder van het FC Twente-team dat in 2010 sensationeel landskampioen werd. Iets na die periode was de geboren Braziliaan ook in beeld om voor Oranje te gaan spelen, maar zo ver kwam het uiteindelijk niet. Hij werd wel genaturaliseerd en bondscoach Louis van Gaal riep hem ook een paar keer op, maar zijn debuut maakte hij nooit. Via Dinamo Moskou, Trabzonspor en Sporting Portugal (waar hij negen maanden werd geschorst om een door hem genomen plaspil op de dopinglijst bleek te staan) leek zijn profloopbaan in 2017 een stille dood te sterven.

Vervolgens dook er enkele manden geleden een opmerkelijke foto op van de nog altijd in Nederland woonachtige Dogulas, in het shirt van de Hengelose tweedeklasser SC Barbaros. Op dat kiekje leek hij met behoorlijk wat overgewicht te kampen, maar tegen VI liet hij recent nog weten flink aan zichzelf te hebben gewerkt. 'Van 115 naar 95 kilo, in minder dan een half jaar. Sinds januari train ik elke dag keihard. Ik sport veel, leef gezond, eet vooral salades en kip.'

In datzelfde interview liet Douglas weten dat het nog altijd zijn droom is om voor het Nederlands elftal te spelen én dat hij vol voor een rentree in het betaald voetbal wilde knokken. 'Het gaat lukken, volgend seizoen speel ik weer in de Eredivisie', sprak hij strijdbaar. Hij krijgt nu een niveautje lager de kans, Go Ahead wil zien of Douglas een versterking zou kunnen zijn. Bij de club uit Deventer treft hij trainer Kees van Wonderen, die assistent was toen Douglas nog bij FC Twente speelde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.