Go Ahead geeft Europese droom weer impuls tegen Excelsior

Reacties

Voor Go Ahead Eagles is plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal weer een stap dichterbij gekomen. Het team van René Hake rekende in De Adelaarshorst af met Excelsior, wat de club uit Deventer pas de tweede thuiszege van dit kalenderjaar opleverde.

Go Ahead geeft Europese droom weer impuls tegen Excelsior
© Pro Shots
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
3 - 0
Excelsior
Excelsior

In de eerste veertig minuten was er ronduit weinig te beleven aan de Vetkampstraat. Van het spel van de thuisploeg spatte het zelfvertrouwen niet af, wat wel te verklaren was na slechts één keer te hebben gescoord in de voorbije vier speelrondes. De opluchting was groot toen het in de 41ste minuut raak was. Willum Willumsson stond op de goede plek bij een afgeweken schot van Bobby Adekanye en schoot van dichtbij raak: 1-0.

Excelsior had het aan Stijn van Gassel te danken dat het vroeg in de tweede helft bij een marge van één goal bleef. De doelman redde met zijn voet geweldig op een knal van linksback Bas Kuipers. Het was het laatste spraakmakende moment voordat de wedstrijd onderbroken werd. Door het afsteken van vuurwerk door Go Ahead-supporters was het zicht dusdanig slecht geworden, dat scheidsrechter Dennis Higler besloot de wedstrijd voor vijf minuten stil te leggen.

Toen de rook was opgetrokken, nam Go Ahead meer afstand van de bezoekers uit Rotterdam. Gerrit Nauber maakte in de 71ste minuut zijn eerste doelpunt in de Eredivisie en hielp de thuisploeg zo aan de 2-0. De 31-jarige Duitser scoorde in zijn 65ste duel in de Eredivisie van dichtbij nadat Van Gassel miszat bij een vrije trap. Evert Linthorst schoot tien minuten voor het einde het laatste beetje hoop bij Excelsior op een positief resultaat aan diggelen: 3-0. Vlak daarvoor was een treffer van Excelsior-aanvaller Lance Duijvestijn afgekeurd vanwege buitenspel.

Go Ahead is de nummer zeven in de Eredivisie en heeft één punt minder dan nummer zes Ajax. Excelsior stevent als nummer zestien af op aantreden in de nacompetitie.

Go Ahead Eagles Nederland

Excelsior Nederland

Excelsior Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
RKC Waalwijk
32
7
7
18
36-52
-16
28
16
Excelsior
31
5
11
15
46-66
-20
26
17
FC Volendam
32
4
7
21
31-79
-48
19
18
Vitesse
32
5
5
22
25-71
-46
2
* Actueel tot en met 5 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.