Go Ahead Eagles haalt Berghuis senior bij technische staf

Reacties

Go Ahead Eagles heeft de technische staf voor het komende seizoen versterkt met keeperstrainer Eric Weghorst en specialisten- en talentencoach Frank Berghuis. Laatstgenoemde is de vader van Oranje-international en Ajax-aanvaller Steven. Berghuis senior heeft voor één seizoen getekend.

Go Ahead Eagles haalt Berghuis senior bij technische staf
© Pro Shots

Frank Berghuis was zelf ook profvoetballer en speelde voor onder meer PSV, Galatasaray en SC Cambuur. Hij kwam tot één interland voor het Nederlands elftal.

'Sinds 2000 ben ik bij onder meer AGOVV, Vitesse, FC Twente, Watford en op de Kaaiman Eilanden trainer geweest binnen diverse leeftijdscategorieën', vertelt Berghuis op de website van Go Ahead. 'Al die ervaringen hebben mijn rugtas als trainer flink gevuld. Maar een assisterende rol bij een eerste selectie heb ik nog nooit vervuld. Geweldig dat dit nu alsnog gaat gebeuren bij Go Ahead Eagles.' Ook Tristan Berghuis, de andere zoon van Frank, is lid van de technische staf bij Go Ahead.

De nieuwe keeperstrainer heeft ook een bekende achternaam, maar Eric Weghorst is niet de vader van Burnley-spits Wout. Eric Weghorst was tussen 2009 en 2013 ook al keeperstrainer bij Go Ahead. Hij komt nu over van Al Nasr uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Eerder werd al bekend dat René Hake de nieuwe hoofdtrainer wordt van Go Ahead:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.