Glasgow Rangers akkoord met Palermo over Goian

Met Dorin Goian (30) heeft Glasgow Rangers in kort tijdsbestek zijn tweede defensieve zomerversterking nagenoeg binnen. De Schotse kampioen heeft met Palermo een akkoord bereikt over de transfersom voor de Roemeense centrumverdediger. Vorige week had het de selectie al versterkt met linksback Lee Wallace (23) van Heart of Midlothian.

Glasgow Rangers akkoord met Palermo over Goian

Maandag ondergaat Goian in Glasgow de medische keuring en hoopt hij persoonlijk overeenstemming te bereiken. 'We zijn erg hoopvol dat de deal binnen enkele uren rond is', aldus manager Ally McCoist. 'Goian is een ervaren verdediger; sterk, fanatiek en hij heeft lengte.'

In de zomer van 2009 toog de 37-voudig international van Steaua Boekarest naar Palermo, maar door blessures kwam hij in nog niet de helft van alle competitieduels in actie. McCoist vreest dat Goian niet speelgerechtigd zal zijn voor het eerste voorrondeduel in de Champions League met Malmö FF van dinsdag.

Dat Glasgow Rangers zijn defensie dringend wil versterkingen, blijkt verder uit de pogingen om Roland Juhász (Anderlecht) aan te trekken. En met Aston Villa is de club al enige tijd akkoord over een terugkeer van Carlos Cuéllar naar Ibrox Park.

'Behalve in Goian zijn we nog steeds geïnteresseerd in Cuéllar en Juhász', stelt McCoist. Een en ander hangt samen met de vrees dat Madjid Bougherra alsnog bij Glasgow Rangers vertrekt. Voor de Algerijnse centrumverdediger bestaat interesse uit Qatar. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's