Gladon vormgever van Almelose revival tegen FC Groningen

Reacties

Heracles Almelo heeft zich in een spektakelstuk tegen FC Groningen geplaatst voor de finale van de play-offs om Europees voetbal. In eigen huis werd een 2-1 nederlaag uit de uitwedstrijd weggepoetst met een 5-1 zege na verlenging.

Gladon vormgever van Almelose revival tegen FC Groningen

Rasmus Lindgren, de man die de afgelopen week al twee keer beslissend was in de competitie- en play-offwedstrijd tegen Heracles (beide keren 2-1 zege voor Groningen), hield een blessure over aan de midweekse wedstrijd en moest de return in Almelo daardoor aan zich voorbij laten gaan. Dat was een flinke aderlating voor de Groningers, die het zonder de captain bijzonder zwaar te verduren kregen in het Polman Stadion. Het mocht een klein wonder heten dat Heracles de treffer waar de ploeg zo naarstig naar op zoek was in het eerste uur niet kreeg. Groningen-doelman Sergio Padt bleek de grote sta-in-de-weg.

Kansen waren er namelijk genoeg. Zo nam Brahim Darri het doel van de bezoekers van dichtbij onder vuur, kopte Robin Gosens een vrije trap gevaarlijk door en was er een gevaarlijke poging van afstand van Thomas Bruns, maar steeds wist de goalie er een hand tegen te krijgen. Alleen op het schot van Joey Pelupessy moest hij het antwoord schuldig blijven, maar bij die poging bracht de rechterpaal redding.

En omdat Heracles naliet te scoren, was het Groningen dat op voorsprong kon komen. In een tegenaanval in de 63ste minuut bereikte Simon Tibbling Albert Rusnák, die vanaf de linkerkant het centrum opzocht en de bal in de rechterhoek schoof: 0-1. Het was weliswaar tegen de verhoudingen in, maar het betekende wel dat Heracles ineens nog minimaal twee keer moest scoren om nog kans te maken op deelname aan de finale-ronde van de play-offs.

FC Groningen-doelman Sergio Padt redt op een van de vele pogingen van Heracles.
FC Groningen-doelman Sergio Padt redt op een van de vele pogingen van Heracles.

Gesteund door het fanatieke thuispubliek kwamen die twee treffers er ook in de hectische slotfase. Verdediger Ramon Zomer, door trainer John Stegeman als stormram naar voren gestuurd, kopte in de 84ste minuut de gelijkmaker fraai binnen, waarna invaller Paul Gladon in de extra tijd ook nog de 2-1 binnenknikte. Daarmee dwong hij een verlenging af, waarin de verhoudingen hetzelfde lagen. Heracles probeerde het keer op keer, onder meer via Gladon (twee keer) en Darri, maar Padt en de lat stonden een derde doelpunt lang in de weg.

Maar weer was het Gladon die Padt op de knieën kreeg. Dit keer als aangever in de 112de minuut, met een lage voorzet op collega-spits Wout Weghorst. Diens 3-1 betekende echter nog allerminst het slotakkoord van de bijzondere voetbalmiddag. Darri mikte de bal na een individuele actie namelijk nog door de benen van Padt en in het doel (4-1), Groningen-verdediger Kasper Larsen moest wegens een elleboogstoot tegen Weghorst met direct rood naar de kant, waarna Pelupessy de eindstand met een schitterende knal in de linkerbovenhoek op 5-1 bepaalde.

Zo plaatste Heracles zich voor de tweede en laatste ronde van de play-offs om Europees voetbal. Daarin is PEC Zwolle of FC Utrecht de tegenstander. Die twee clubs treffen elkaar na een 0-0 gelijkspel in Zwolle later op de zondagmiddag in Stadion Galgenwaard (aftrap 14.30 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.