Gladbach-coach trots na behalen van historisch punt

Reacties

Borussia Mönchengladbach schreef woensdagavond geschiedenis tegen Juventus (0-0) door het allereerste punt ooit in de Champions League binnen te hengelen. Coach André Schubert stelde tevreden vast dat na de wederopstanding in de competitie ook in het kampioenenbal een visitekaartje werd afgegeven.

Gladbach-coach trots na behalen van historisch punt

'Ik zie dit als een gewonnen punt en we zijn er vanwege de bijzondere mijlpaal enorm trots op', blikt Schubert op de UEFA-website terug op de historische avond. Die Fohlen zetten onder leiding van de 44-jarige opvolger van trainer Lucien Favre de laatste vier duels in de Bundesliga al in winst om.

'Los daarvan ga ik me de komende wedstrijden niet bezighouden met de stand in de poule of uitrekenen hoeveel punten we nodig hebben om nog door te gaan: we moeten gewoon alles geven wat we in ons hebben', aldus Schubert. De Duitsers bezetten met hun eerste punt de laatste plek in Groep D, die wordt aangevoerd door Juventus (zeven punten). Manchester City (zes punten) en Sevilla (drie punten) staan respectievelijk tweede en derde.

Het stugge Gladblach bezorgde Juve het eerste puntenverlies in deze editie van het kampioenenbal, tot grote tevredenheid van Schubert. 'De verdediging heeft het geweldig gedaan. In het begin kwamen we wat in de problemen, maar we herstelden ons knap. In de tweede helft hebben we weinig weggegeven, maar slaagden we er ook niet in om voorin de bal vast te houden.'

Hazard
Waar Schubert zich bezighield met het historische karakter van de avond, had Thorgan Hazard zich vergaapt aan het spel van een man: Paul Pogba. 'Het is zo'n indrukwekkende verschijning', verzuchtte Hazard. 'Hij heeft zo'n goede fysiek, zijn balbehandeling is zó zuiver. Pogba speelde ook tegen ons weer een zeer goede wedstrijd', doelt de Belg onder meer op de fraaie vrije trap van de middenvelder van De Oude Dame, die ternauwernood gekeerd werd door doelman Yann Sommer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.