Gladbach wint thuis ook van Frankfurt, kwetsuur Brouwers

Borussia Mönchengladbach van Roel Brouwers en Luuk de Jong heeft met een 4-1 overwinning op Eintracht Frankfurt de vierde plaats in de Duitse Bundesliga voor zich opgeëist. Waar Brouwers in de slotfase geblesseerd uitviel, moest De Jong genoegen nemen met een korte invalbeurt.

De Jong sprak dit seizoen al meerdere malen zijn teleurstelling uit over zijn reserverol, maar vertolkte zondagavond voor de zesde keer op rij een bijrol als invaller. Brouwers is sinds het wegvallen van zijn geblesseerde concurrent Álvaro Domínguez al vier duels achter elkaar basisspeler, maar moet nu vrezen voor zijn eigen inzetbaarheid (foto onder).

De Limburgse verdediger kon bovendien niet voorkomen dat Frankfurt langszij kwam dankzij Stefan Aigner, nadat Juan Arango vier minuten eerder de score had geopend met een vrije trap. Drie minuten na de gelijkmaker kwam Gladbach echter alweer op voorsprong toen Oscar Wendt ook op aangeven van Raffael voor 2-1 zorgde.

Dat Gladbach in eigen huis ijzersterk is, bleek ook na rust. De Jong zal echter met gemengde gevoelens hebben toegekeken hoe zijn ploeggenoten zich naar de vijfde zege in vijf thuisduels voetbalden. Want waar zijn directe concurrent Raffael (foto boven met Brouwers) voor rust al een treffer voorbereidde, bepaalde de Braziliaanse aanvaller in de 66ste minuut de eindstand met een schot in de verre hoek. Zes minuten daarvoor stond Max Kruse, de andere centrumspits, met een uitstekende voorzet aan de basis van de 3-1 van Patrick Herrmann.

De Jong kon trainer Lucien Favre in een slechts vier minuten durende invalbeurt niet overtuigen van een rol als basiskracht en ook voor Brouwers eindigde de wedstrijd dus in mineur. Wellicht dat de verdienstelijke vierde plaats voor beide Nederlanders verzachtend werkt.

{"title":"Griezmann scoort van buiten de zestien tegen Oostenrijk!","titleMobile":"Griezmann scoort van buiten de zestien tegen Oostenrijk!","odd":"23.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_311c_&affid=205&siteid=432&adid=311&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bc396798-5e9b-43d6-a54f-c319f03c632a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Scoort Antoine Griezmann van buiten de zestien meter tegen Oostenrijk? TOTO biedt een verhoogde quotering aan.","textMobile":"Scoort Antoine Griezmann van buiten de zestien meter tegen Oostenrijk? TOTO biedt een verhoogde quotering aan."}