Gladbach mede door kolderieke blunder bovenaan 'vreemde' ranglijst

Reacties

Borussia Mönchengladbach heeft zondagmiddag de koppositie veroverd in de Bundesliga door FC Augsburg eenvoudig opzij te zetten. Die Fohlen laten daarmee in elk geval tijdelijk de gouden jaren zeventig herleven.

Gladbach mede door kolderieke blunder bovenaan 'vreemde' ranglijst
© Pro Shots
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach
5 - 1
FC Augsburg
FC Augsburg

Zaterdag verloor Bayern München van 1899 Hoffenheim en leden ook Borussia Dortmund, RB Leipzig, SC Freiburg en Bayer Leverkusen puntenverlies. Het gevolg is dat de ranglijst helemaal in elkaar is geschoven; de verschillen in dit stadium van het seizoen zijn kleiner dan ooit.

Voor Borussia Mönchengladbach een uitgelezen kans om als lijstaanvoerder de interlandbreak in te gaan. De formatie van trainer Marco Rose liet er tegen FC Augsburg geen gras over groeien en leidde halverwege al met 4-0. Denis Zakaria brak al in de tweede minuut de ban, waarna Patrick Herrmann nog voor het kwartier tweemaal toesloeg. Alassane Pléa maakte er vlak voor rust op zeer curieuze wijze 4-0 van. De spits profiteerde optimaal van een enorme blunder van FC Augsburg-doelman Tomas Koubek, die een terugspeelbal totaal verkeerd taxeerde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor FC Augsburg was het daarna een kwestie van de schade beperken. Via Florian Niederlechner redden de bezoekers zelfs nog de eer, waarna Breel Embolo de eindstand bepaalde. De laatste keer dat Borussia Mönchengladbach na een volledige speelronde bovenaan stond, was in augustus 2011.

In de jaren zeventig kroonde Borussia Mönchengladbach zich liefst vijfmaal tot kampioen van Duitsland, maar de topclub van weleer is de afgelopen decennia hooguit een subtopper. Na de interlandperiode kan de ploeg van Rose in de uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund zijn nieuwe status bevestigen. FC Augsburg, waar Jeffrey Gouweleeuw ontbrak door een blessure, staat met vijf punten maar net boven de degradatiezone.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
5
Bayer Leverkusen
34
19
6
9
61-44
+17
63
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.