Giuly waarschuwt voetballers met beschamende anekdote

Reacties

Oud-voetballer Ludovic Giuly heeft zijn hart gelucht over de financiële problemen die hij kreeg na het beëindigen van zijn loopbaan. De voormalig aanvaller van clubs als Olympique Lyonnais, AS Monaco, Barcelona, AS Roma en Paris Saint-Germain geeft ook een waarschuwing af met zijn verhaal over oplichters.

Giuly waarschuwt voetballers met beschamende anekdote
© Pro Shots

Giuly (45), sinds een paar jaar profvoetballer af, kwam aan het woord in een uitgebreid interview met Le Parisien. Daarin vertelde hij dat hij slachtoffer was geworden van een slechte adviseur. Giuly voelt zich opgelicht en is voor miljoenen euro's de boot ingegaan.

'Aan het einde van mijn carrière wilde ik mijn huis kopen, mijn adviseur raadde me aan om te blijven huren. Toch heb ik een makelaar in dienst genomen, van hem leerde ik dat ik mijn schuldenplafond had bereikt en dat ik geen lening kon aanvragen.' Giuly stapte naar zijn bank en daar werd hem uitgelegd dat zijn geld door een bedrijf was verpand om investeringen in bejaardentehuizen terug te betalen.

Giuly had er geen weet van en schaamt zich daarvoor. 'Ik moest langs advocaten en we kwamen erachter dat de verpleeghuizen die "ik" had gekocht voor veel teveel geld waren gekocht. Alles bij elkaar was het amper 3,5 miljoen euro waard, terwijl ik 5,3 miljoen heb betaald. En de opbrengst was twee of drie keer minder dan was beloofd.'

Om het nog erger te maken werden andere mensen rijk over de rug van Giuly. 'Alles wat ik gekocht heb, heeft iemand anders commissies opgeleverd. Dat is natuurlijk ook uit mijn portemonnee gekomen.' Met zijn boodschap hoopt Giuly andere (ex)voetballers te waarschuwen. 'Ik durf er vandaag over te spreken in plaats van anderen die zich er juist voor schamen. Zij moeten zich niet schamen, het zijn slachtoffers.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.