Giuly sms'te met de vriendin van Domenech

Ludovic Giuly presenteert deze week zijn biografie Giuly par Giuly en legt daarin onder meer uit waarom bondscoach Raymond Domenech volgens hem geen beroep meer op hem doet in de nationale ploeg van Frankrijk.

Giuly sms'te met de vriendin van Domenech

Giuly zegt persona non grata te zijn geworden omdat hij in de lente van 2004 een sms had gestuurd aan Estelle Denis, de vriendin van Domenech. De aanvaller van Barcelona vroeg de tv-presentatrice om in Parijs met hem te ontbijten, een afspraak die trouwens nooit plaatsvond.

Oog in oog met Domenech besloot Giuly open kaart te spelen. 'Luister coach, ik heb je vrouw een sms gestuurd, maar ik heb nooit geweten dat jullie een koppel waren. En maak je niet druk, mijn relatie met haar was puur professioneel. Ik zeg het u zodat er geen misverstanden ontstaan', aldus Giuly in de Franse krant le Journal du Dimanche (JDD).

Domenech reageerde niet zo sportief als Giuly had gehoopt en werd nooit meer opgeroepen voor Les Bleus. 'Hij zei me dat hij er al van wist en dat hij het sms'je had gelezen. Ik heb hem nog verteld dat Estelle Denis, met alle respect, mijn type niet is. We hebben nooit iets gehad en zijn dat ook nooit van plan geweest.' Maar Giuly's uitleg mocht niet baten.

De dertigjarige buitenspeler is sindsdien bepaald niet gecharmeerd van Domenech. JDD vroeg hem of hij eraan zou meewerken eens flink aan de stoelpoten van Domenech te zagen.

In Engeland lanceerde boulevardblad The Sun een actie waarbij iedere sms van haters van bondscoach Steve McClaren 25 pennies zou opleveren om mee te helpen zijn afkoopsom te betalen. 'Als er zo'n actie komt om Domenech weg te krijgen, zal ik een genereuze bijdrage leveren', aldus Giuly.

Bekijk hier al onze video's