Giuly ook zonder Chivu-deal naar AS Roma

Ludovic Giuly maakt de overstap van Barcelona naar AS Roma. De 31-jarige Fransman doorstond de medisch keuring bij de Giallorossi en zet naar verwachting zijn handtekening onder een driejarig contract.

Giuly ook zonder Chivu-deal naar AS Roma

Lange tijd leek het erop dat de transfer van Giuly naar AS Roma onderdeel zou gaan uitmaken van de verhuizing van Cristian Chivu in omgekeerde richting. De Roemeense verdediger besloot echter nog een jaar in de Italiaanse hoofdstad actief te blijven om volgende zomer gebruik te kunnen maken van zijn transfervrije status.

Daarmee leek ook de deal rond Giuly van de baan, maar Roma troefde alsnog een aantal andere geïnteresseerde clubs af. Onder meer AS Monaco hoopte de aanvaller weer aan de selectie toe te voegen. In het Prinsendom maakte Giuly gedurende zesenhalf seizoen naam, waarna Barcelona hem in de zomer van 2004 naar de Primera División lokte.

In Spanje kwam Giuly tijdens zijn eerste twee seizoenen nog regelmatig binnen de lijnen als basisspeler. Tijdens het afgelopen jaar liet coach Frank Rijkaard de zeventienvoudig international nog slechts vijftien keer vanaf het beginsignaal opdraven. De Fransman kreeg tevens te horen dat hij naar een andere werkgever mocht uitzien.

Bekijk hier al onze video's