Giuly bezorgt PSG overwinning, Bordeaux hard onderuit

Paris Saint-Germain heeft het uitduel met Lorient winnend afgesloten dankzij Ludovic Giuly. Olympique Marseille speelde gelijk. Girondins Bordeaux verloor afgetekend bij Toulouse.

Lorient-Paris Saint-Germain 0-1Paris Saint-Germain keerde met drie punten terug van de wedstrijd bij Lorient. Voormalig Bracelona-speler Giuly schoot de bal van achttien meter achter Lorient-doelman Fabien Audard. De uitploeg prees zich gelukkig met de marginale zege; Lorient had een overwicht en miste geluk bij het afwerken van de kansen.

Olympique Marseille-Valenciennes 0-0Olympique Marseille - nummer drie van het Franse klassment - wist thuis niet te winnen van Valenciennes, dat voor de tiende wedstrijd op rij ongeslagen bleef. De ploeg van Eric Gerets was aanzienlijk gevaarlijker dan Valenciennes, maar wist die dominantie niet met een doelpunt te verzilveren. Koploper Olympique Lyon kan zijn voorsprong bij winst op Lille daardoor tot zeven punten vergroten.

Toulouse-Girondins Bordeaux 3-0Girondins Bordeaux leed een pijnlijke nederlaag bij Toulouse. Voor rust al leidde de thuiploeg met 2-0 door doelpunten van François Sirieix en André-Pierre Gignac. Zij toonden zich zakelijker dan Bordeaux, dat verder gelijke tred hield met de opponnent. In de blessuretijd van het duel tekende Moussa Sissoko voor een eindstand van 3-0. Door de overwinning passeert de thuisclub Bordeaux en staat nu vierde op de ranglijst.