Giroud keert al terug tegen Manchester United

Reacties

Arsenal-manager Arsène Wenger kan na bijna drie maanden weer een beroep doen op Oliver Giroud. De Franse aanvaller is sneller dan verwacht hersteld van zijn beenbreuk.

Giroud keert al terug tegen Manchester United

'Hij ligt drie, vier weken voor op schema', zei Wenger twee dagen voor het bezoek van Manchester United aan het Emirates Stadium. 'Hij zou aanvankelijk pas begin volgend jaar terug zijn.'

Die verwachting was uitgesproken toen bleek dat Giroud eind augustus een scheenbeen had gebroken in de uitwedstrijd tegen Everton (2-2). Het noodlot sloeg destijds toe kort nadat de Fransman als invaller voor de gelijkmaker had gezorgd.

Naast Giroud rekent Wenger erop dat hij ook Mikel Arteta – sinds begin november geplaagd door hamstringklachten – weer kan gebruiken in de topper tegen Manchester United. 'Het is alleen de vraag hoe klaar ze echt zijn. Ze zijn in elk geval inzetbaar.'

De terugkeer van Giroud en Arteta biedt Wenger meer mogelijkheden, terwijl zijn United-collega Louis van Gaal juist nog meer moet schipperen vanwege een stortvloed aan blessures.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.