Girona en Blind zien volgende knappe zege in slotfase in rook opgaan

Girona heeft donderdagavond in de slotfase een voorsprong uit handen gegeven tegen Real Betis. Daardoor zet de stuntploeg de koppositie in La Liga op het spel.

Real Betis Sevilla
1 - 1
Girona
Girona

Een strafschop van Artem Dovbyk leek Girona op het spoor van een nieuwe overwinning te zetten. De spits uit Oekraïne mocht na 39 minuten aanleggen nadat er een overtreding was gemaakt op Sávio. Girona had het wel lastig met Real Betis, dat tot aardig wat doelpogingen kwam. In de regel hield de defensie van de koploper, met daarin ook Daley Blind, de thuisploeg ver van het doel af.

Na de hervatting drong Real Betis aan, maar Girona wankelde zelden. Toch viel in minuut 89 nog de 1-1. Germán Pezzella scoorde uit een rebound en maakte daarmee een einde aan de reeks van vier La Liga-zeges van de ploeg van Michel, die recent imponeerde met een 2-4 zege bij Barcelona. Real Madrid kan later op de avond naast Girona komen, als het wint van Alavés.