Girona beleeft nu al zijn beste seizoen ooit: 'En plafond lijkt nog niet eens dichtbij'

Reacties

Hoe dit seizoen ook zal eindigen voor Girona: geschiedenis is reeds geschreven door de Catalaanse machine van coach Míchel. Met nog zeventien competitiewedstrijden te gaan heeft de verrassende koploper van La Liga nu al een clubrecord gebroken.

Girona beleeft nu al zijn beste seizoen ooit: 'En plafond lijkt nog niet eens dichtbij'
© Pro Shots
Girona
Girona
5 - 1
Sevilla
Sevilla

Girona won zondag mede dankzij een razendsnelle hattrick van Artem Dovbyk met 5-1 van Sevilla en staat nu op 52 punten. Nooit eerder haalde de club meer punten op het hoogste niveau in Spanje. Het oude record werd gevestigd in het seizoen 2017/18, toen Girona met 51 punten op de tiende plek in La Liga eindigde.

Nu is de grote vraag natuurlijk waar dit naartoe kan gaan voor de ploeg die dit seizoen alleen nog maar van Real Madrid verloor (0-3). 'Als je ziet hoe bijna moeiteloos dit team wint van Sevilla, met een schoonheid die je normaal gesproken alleen tijdens trainingen ziet, zou je denken dat het plafond nog niet eens dichtbij is', schrijft Marca.

Naast Dovbyk blonk ook voormalig PSV'er Sávio weer uit. 'De twee vormen een geweldig duo en passen in het rijtje met historische koppels die in het verleden in deze competitie gespeeld hebben', meent de grootste krant van Spanje. 'Dit seizoen bij Girona zal voor altijd herinnerd worden. We zullen zien of er op het einde een prijs zal zijn.'

Op X werd Sávio door oud-Boca-spits Diego Latorre , die tegenwoordig commentator is, 'een reïncarnatie van Garrinha' genoemd.

Ook AS smult van het spel dat Girona laat zien. 'Als je van voetbal houdt, ongeacht de club waarvoor je liefde of sympathie voelt, dan geniet van je van dit Girona', schrijft de krant. 'Statistische experts zeggen dat wanneer een team blijft winnen, het steeds dichter bij verlies komt. Maar dit Girona lijkt in een andere dimensie te leven dan de anderen, omdat er geen spoor van zwakte of kwetsbaarheid te vinden is.'

Woensdag speelt Girona in de Copa del Rey tegen Real Mallorca; vijf dagen later hervat de werkgever van Daley Blind de titelstrijd met een uitwedstrijd bij Celta de Vigo.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
34
27
6
1
74-22
+52
87
2
Girona
34
23
5
6
73-42
+31
74
3
Barcelona
34
22
7
5
70-43
+27
73
4
Atlético Madrid
34
21
4
9
63-39
+24
67
* Actueel tot en met 9 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.