Gill Swerts kiest voor ADO Den Haag

Gill Swerts heeft, nadat hij te verstaan had gekregen dat er bij Feyenoord geen plek meer voor hem was, gekozen voor ADO Den Haag. Die club bereikte met de Rotterdammers overeenstemming over de huur van de 21-jarige Belg voor de duur van één seizoen.

Gill Swerts kiest voor ADO Den Haag

Swerts doorliep vanaf zijn veertiende de jeugdopleiding van Feyenoord. Na drie jaar te hebben gespeeld in de A-jeugd volgde de overgang naar satelliet Excelsior. De Belg kwam twee jaar uit voor de Kralingse club en maakte in zijn eerste jaar op Woudestein de promotie naar de Eredivisie mee.

Voor aanvang van het seizoen 2003/2004 keerde hij terug naar Feyenoord. Hij speelde vorig seizoen zeventien competitiewedstrijden voor de club uit Zuid. In tachtig wedstrijden in de Nederlandse competitie scoorde de Belg zeven maal. Swerts kwam vijf keer uit voor Jong België.

Aan het slot van afgelopen seizoen kreeg Swerts te horen dat er bij Feyenoord geen plaats meer voor hem was. Omdat zijn verbintenis doorliep, was hij nog wel welkom bij Excelsior. Swerts kon overigens terecht bij verschillende ploegen in Nederland en België.

Bekijk hier al onze video's