Giggs hekelt vrolijke Zlatan, komische blunder Anichebe

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Giggs hekelt vrolijke Zlatan, komische blunder Anichebe

'Zijn team was van begin tot eind een absolute schande voor Manchester Uniteds naam. Ze verdedigden verschrikkelijk slecht en konden aanvallend geen vuist maken. En dan is Mourinho's grootste zorg nog dat hij geen idee heeft wat zijn sterkste team is.'
'Je kunt verslagen worden tijdens een voetbalwedstrijd, maar wanneer je zó verslagen wordt en dat je daarna shirts gaat uitwisselen... Dat is iets waar ik niet van houd. Noem me ouderwets, maar als je met 4-0 verliest, feliciteer je de tegenstander, bedank je de supporters en ga je van het veld af.'

• Mourinho's Manchester United was het gesprek van de dag na de 4-0 nederlaag tegen Chelsea van zondag. Eerst Alan Shearer en vervolgens Ryan Giggs uiten forse kritiek op de huidige nummer zeven van de Premier League. (Daily Star)

Ryan Giggs doelt op deze taferelen: Manchester United-spits Zlatan Ibrahimovic schudt vrolijk de hand van Eden Hazard na zojuist afgedroogd te zijn door Hazards team.

• Ook Eidur Gudjohnsen doet een duit in het zakje, zij het dat op een andere toon. De IJslander speelde van 2004 tot 2006 bij Chelsea onder José Mourinho. De inmiddels 38-jarige spits zat dan ook op het puntje van zijn stoel toen de Portugees zondag met Manchester United terugkeerde op Stamford Bridge. Dat het niet de middag van Mourinho werd, is het understatement van de dag. Gudjohnson kon er wel om lachen en verwoordde de situatie treffend.

• Het was zaterdag niet de avond van Willem II-spits Fran Sol. Eerst een botsing, daarna een rode kaart vanwege natrappen, om vervolgens vanaf de bank te zien dat je ploeg met tien man in blessuretijd met 0-1 verliest van FC Utrecht. Zijn tweet valt te begrijpen.

Tom Egbers maakte tijdens Studio Voetbal zondag een foutje door te stellen dat de finale van de UEFA Cup in 2002 over twee wedstrijden werd gespeeld. De presentator pakte het sportief op en slingerde een mea culpa op Twitter.

• Sunderland heeft dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen en ook tegen West Ham United ging het zaterdag weer mis. Spits Victor Anichebe, begin september transfervrij overgenomen door The Black Cats zag de nieuwe nederlaag van de reservebank machteloos aan. Om de sfeer erin te houden werd hem ingefluisterd er een positieve Tweet uit te gooien. De 28-jarige Nigeriaan dacht zich er makkelijk vanaf te maken door de boodschap te kopiëren en plakken, maar dat ging niet helemaal lekker.

• Heel Sunderland zit al een tijd zonder overwinning, maar middenvelder Jack Rodwell spant de kroon. De Engelsman, voor wie de club in 2014 ruim twaalf miljoen euro betaalde, heeft sinds mei 2013 geen enkel competitieduel gewonnen waarin hij in de basisopstelling stond. Zijn bizarre reeks telt nu al 34 competitiewedstrijden zonder zege.

• De wedstrijd tussen Ludogorets en Lokomotiv Gorna in de Bulgaarse competitie was een vreemde eend in de bijt. Het duel werd namelijk tijdelijk stilgelegd, omdat een gevleugelde vriend zich had genesteld op het veld. Lokomotiv-doelman Nicolay Bankov dacht de situatie wel even op te lossen, maar kwam bedrogen uit.

Cristiano Ronaldo had niet zijn dag zondag tegen Athletic de Bilbao. Er ging meer fout dan goed bij de Portugese vedette. Die opgekropte frustratie zorgde er schijnbaar zelfs voor dat hij Álvaro Morata diens winnende treffer niet gunde. Ronaldo leek voor buitenspel te appelleren door zijn arm in de lucht te steken en een blik richting de grensrechter te werpen. Of juichte hij gewoon en wilde hij zeker zijn dat de vlag niet omhoog werd gehouden?

• Een dag na de onbesliste Klassieker herinnert achtervolger PSV Feyenoord fijntjes op een van de zwartste dagen van de huidige Eredivisie-koploper, vandaag precies zes jaar geleden. Zout in de Rotterdamse wonden of Eindhovense jaloezie?

'Ik heb zo van hem genoten in zijn eerste twee jaar, maar nu oogt hij lusteloos, mopperig. Ik zie hem nu sukkelen, vlak voor of tussen de centrale verdedigers.'
Willem van Hanegem noemt het zonde dat de Mexicaanse middenvelder Andrés Guardado niet meer de man is die hij bij PSV was. 'Misschien zou Phillip Cocu er goed aan doen om Guardado wat verder naar voren te laten spelen', geeft hij in het AD een advies aan de PSV-trainer.

Yuki Kobayashi zag zondag tot zijn genoegen een jongetje zwaaien met een Japanse vlag tijdens de wedstrijd van SC Heerenveen – Heracles Almelo. 'Die kleintje' kon een mooie beloning krijgen voor het gebaar, zo vertelde de middenvelder op Instagram. Inmiddels is bekend dat de elfjarige Tieme van der Hoek de Yukifan is die heel graag de schoenen van zijn held in ontvangst neemt.  

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.