Gigantische blunder Kortsmit bezorgt De Graafschap zege op NAC

Reacties

In de Keuken Kampioen Divisie werden vrijdagavond drie wedstrijden afgewerkt. De Graafschap won na een gigantische flater van NAC Breda-doelman Roy Kortsmit. Martijn Kaars toonde weer eens aan on fire te zijn en schoot Helmond Sport de subtop van de ranglijst in.

Gigantische blunder Kortsmit bezorgt De Graafschap zege op NAC
De Graafschap
De Graafschap
1 - 0
NAC Breda
NAC Breda

Het mooie affiche van de vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie was de strijd tussen volksclubs De Graafschap en NAC Breda. Op een volle Vijverberg gingen beide ploegen met elkaar de strijd aan. Lange tijd was het echter niet om aan te zien. Het enige noemenswaardige was na een half uur een doldwaze actie van de supporters in het uitvak. De meegereisde Bredanaars gooiden vuurwerk op het veld en forceerde scheidsrechter Ingmar Oostrom om de wedstrijd stil te leggen.

Na de hervatting nam De Graafschap het heft in handen. De Superboeren zochten naar een opening. Verder dan een poging van Alexander Büttner kwam de thuisploeg niet. De vleugelverdediger kwam ondertussen goed weg met een gele kaart, na een harde charge op Aimé Omgba. Victor Wernersson stichtte even later aan de andere kant het enige gevaar van NAC.

Kortsmit grabbelt
In de tweede helft probeerden beide ploegen er een attractiever schouwspel van te maken. Boy Kemper kwam goed weg, nadat hij hands maakte en Oostrom een strafschop voor De Graafschap wegwuifde. Toch kwam De Graafschap op voorsprong. Typerend voor het bedroevende niveau van de wedstrijd was de wijze waarop die treffer tot stand kwam. NAC-doelman Roy Kortsmit, net terug van een blessure, ging namelijk gigantisch in de fout. Hij liet de bal op hopeloze wijze uit zijn handen glippen, waardoor de Superboeren uiteindelijk terecht aan het langste eind trokken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
2 - 2
Jong AZ
Jong AZ

Na een goede seizoenstart is VVV-Venlo weggezakt naar het rechterrijtje van de ranglijst. In De Koel moesten de Limburgers de weg omhoog weer terugvinden. Trainer Rick Kruys zag zijn ploeg in de eerste helft ook goed van start gaan. Binnen een minuut loste Soulyman Allouch al het eerste waarschuwingsschot. Nog een drietal mogelijkheden volgde, maar zonder succes. Moreno Rutten was nog het dichtste bij het breken van de ban, maar de routinier zag zijn bal van de lijn gehaald worden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op slag van rust was het aan de andere kant wél raak. Ricuenio Kewal schoot Jong AZ brutaal op voorsprong. VVV toonde echter veerkracht, want in de tweede helft richtte het zich op. Robin Lathouwers bracht de thuisploeg met een rake knal van afstand weer op gelijke hoogte met de Alkmaarders. Daar bleef het niet bij, want vlak voor tijd ontplofte De Koel. Rick Ketting schoot bij het scheiden van de markt de tweede treffer binnen. Toch ging het nog mis, want diep in blessuretijd gaf VVV de zege alsnog uit handen. Loek Postma maakte gelijk.

Helmond Sport
Helmond Sport
1 - 0
Telstar
Telstar

Helmond Sport is bezig aan een goede eerste seizoenshelft. Op 22 september gingen De Kattenmeppers voor het laatst onderuit. En dan is ook aanvaller Martijn Kaars nog on fire. De spits schoot al negen keer raak. Telstar leek op voorhand de ideale opponent om de weg omhoog te vervolgen. Dat leek te lukken, want Kaars trof na een half uur spelen doel. Zijn tiende doelpunt van het seizoen bleek genoeg voor de zege. Daardoor kruipt Helmond Sport naar de subtop van de ranglijst.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Willem II
36
22
9
5
73-32
+41
75
2
Roda JC Kerkrade
36
20
12
4
67-32
+35
72
3
FC Groningen
36
21
8
7
68-29
+39
71
4
FC Dordrecht
36
18
13
5
72-49
+23
67
5
De Graafschap
36
19
5
12
58-48
+10
62
6
ADO Den Haag
35
16
11
8
66-45
+21
59
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.