Gibbs en Oxlade-Chamberlain gaan vrijuit

Reacties

De gevolgen van de persoonsverwisseling tijdens Chelsea – Arsenal (6-0) van afgelopen zaterdag blijven beperkt tot de wedstrijd zelf. De tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond (FA) heeft zowel Kieran Gibbs als Alex Oxlade-Chamberlain vrijgesproken. Daarmee stelt de FA in feite dat scheidsrechter Andre Marriner in twee opzichten in de fout ging.

Gibbs en Oxlade-Chamberlain gaan vrijuit

Marriner kende zaterdag een penalty toe, omdat Oxlade-Chamberlain als een volleerd doelman probeerde een schot van Eden Hazard uit het Arsenal-doel te houden. Niet de twintigjarige middenvelder maar Gibbs moest vervolgens van het veld. Naar verluidt had Marriner (foto) het incident zelf niet waargenomen en handelde hij op instigatie van zijn assistent.

De FA heeft echter niet alleen Gibbs vrijgesproken, maar ook de eigenlijke dader Oxlade-Chamberlain. Aanvankelijk wilde de bond hem alsnog schorsen, omdat de rode kaart voor hem bestemd was. Arsenal tekende echter beroep aan; de bal was ook zonder de ingreep van de Engelse international naast gegaan.

Omdat ook dat beroep gegrond werd verklaard, kunnen Gibbs en Oxlade-Chamberlain zich dinsdag in de thuiswedstrijd tegen Swansea City bij hun ploeggenoten voegen alsof er niets is gebeurd. Marriner gaat ondanks zijn kapitale fout eveneens vrijuit. Hij fluit zaterdag alweer. De wedstrijd tussen Southampton en Newcastle United staat onder zijn leiding.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.