Giakoumakis of toch Pavlidis? Grieken leven toe naar 'grootste duel in jaren'

Reacties

Griekenland leeft toe naar de cruciale confrontatie tegen Oranje van maandagavond. Volgens Griekse media is de kans groot dat bondscoach Gustavo Poyet vasthoudt aan de ploeg die vrijdag met 0-2 triomfeerde bij Ierland.

Giakoumakis of toch Pavlidis? Grieken leven toe naar 'grootste duel in jaren'
© Pro Shots
Griekenland
Griekenland
0 - 1
Nederland
Nederland

Volgens de toonaangevende krant Ta Nea zijn er slechts twee vraagtekens: op het middenveld speelt Manolis Siopis (Cardiff City) mogelijk in plaats van Dimitros Kourbelis (Trabzonspor). De invulling van de spitspositie zou ook nog niet in marmer gebeiteld zijn.

Tegen Ierland kreeg voormalig Eredivisie-topscorer Giorgios Giakoumakis de voorkeur boven Vangelis Pavlidis, maar mogelijk staat de AZ-aanvaller maandag aan de aftrap. In de eerste, met 3-0 verloren, ontmoeting met Oranje stond Pavlidis in de basis, maar kon de spits - net als zijn teamgenoten - niet imponeren. Dagblad Kathimerini verwacht dat Poyet de 'elf van Dublin' handhaaft.

In de Griekse media wordt uitvoerig stilgestaan bij de wedstrijd van maandagavond. Ta Nea heeft het zelfs over de 'grootste wedstrijd in jaren'. 'Eigenlijk volstaat alleen een zege in de strijd om rechtstreekse plaatsing.' Kathimerini kopt dat 'Griekenland een grote kans heeft'.

Vermoedelijke opstelling Griekenland:
Vlachodimos (Nottingham Forest); Rota (AEK Athene), Mavropanos (West Ham United), Retsos (Olympiakos Piraeus), Tsimikas (Liverpool); Bakasetas (Trabzonspor), Kourbelis (Trabzonspor), Mantalos (AEK Athene); Masouras (Olympiakos Piraeus), Giakoumakis (Atlanta United), Pelkas (Istanbul Basaksehir)

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.