'Gewenste assistent Van Marwijk mogelijk breekpunt'

Bert van Marwijk (61) verwacht deze week zijn contract met Hamburger SV te tekenen. In Duitsland wordt echter een mogelijk onoverkomelijk probleem gezien.

'Gewenste assistent Van Marwijk mogelijk breekpunt'

Van Marwijk en HSV hebben elkaar gevonden in een verbintenis voor twee jaar met een optie voor een derde seizoen. 'Ik heb een mondeling akkoord en ga er vanuit dat het ook geldt.' Deze week moeten de laatste contractuele details worden ingevuld.

Het bekerduel met Greuther Fürth van dinsdag gaat in ieder geval nog aan Van Marwijk voorbij. Interim-coach Rodolfo Cardoso zit dan nog op de bank, om vervolgens plaats te maken voor de Nederlander. Althans, dat is het plan.

Maar er zijn toch nog beren op de weg, zo wordt in Duitsland geschreven. Van Marwijk heeft ook zijn voorwaarden gesteld wat betreft de invulling van de technische staf. Roel Coumans gaat de rol van assistent, die hij nu vervult bij Fortuna Sittard, ook in Hamburg spelen.

Maar HSV staat minder te springen om de tweede wens van Van Marwijk in te willigen. De aanstelling van Andy Möller als assistent roept bij Die Rothosen verzet op en dat wordt mede ingegeven door de financiële consequenties van een aanstelling van de 46-jarige oud-international.

Directeuren Oliver Kreuzer en Carl Jarchow zouden weinig trek hebben hun fiat te geven. 'Ik ga er niet vanuit dat Möller assistent wordt bij HSV', was de reactie van Manfred Ertel, voorzitter van de raad van toezicht. En dat cluborgaan moet instemmen met de aanstelling van Van Marwijk. Maandagmiddag om 14.30 uur komt de raad van toezicht bij elkaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen