Getafe-trainer countert Setién: 'Het zijn de topclubs die profiteren'

Reacties

Getafe-trainer José Bordalás is het niet eens met de stelling van Barcelona-coach Quique Setién dat de kleinere teams voordeel hebben van de mogelijkheid om vijf spelers in te brengen bij de hervatting van La Liga.

Getafe-trainer countert Setién: 'Het zijn de topclubs die profiteren'
© Pro Shots

De FIFA introduceerde die tijdelijke regel nu de competities na de coronastop weer gaan beginnen. Volgens Setién kan het wel eens nadelig uitpakken voor Barcelona. 'Wij hebben dit seizoen vaak in de laatste minuten toegeslagen. Tegenstanders zullen bij de hervatting meer fitte spelers kunnen inzetten', vertelde hij tegen Marca.

Radiostation Onda Cero vroeg Bordalás ook naar zijn mening. En de trainer van Getafe was het niet eens met zijn collega van Barcelona. 'Ik denk dat de grote jongens hiervan profiteren. Zij hebben erg brede selecties van hoog niveau. Die teams zullen niet merken dat ze slechter worden, het tegenovergestelde zelfs.'

Waar clubs als Barcelona en Real Madrid immers diverse sterren op de bank hebben zitten, geldt dat vaak niet voor de kleinere clubs in Spanje. 'De meer bescheiden ploegen hebben niet het individuele talent van Barcelona, Real Madrid, Atlético en Sevilla. Ik ben het niet met hem eens', stelde Bordalás daarom.

Wel vindt de Getafe-trainer het een goede zaak dat ploegen vijf spelers kunnen wisselen, beperkt tot drie momenten. 'Ik juich de beslissing om vijf spelers te mogen wisselen toe vanwege de omstandigheden, vanwege wat er is gebeurd en vanwege de hoge temperaturen. Maar het is duidelijk in het voordeel van de top.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.