Karim Benzema is de laatste weken de man om wie het draait bij Real Madrid en de spits is ook zaterdag tegen Celta de Vigo weer goud waard gebleken voor zijn ploeg. Voor Renato Tapia werd het een middag om snel te vergeten.

Celta de Vigo
1 - 3
Real Madrid
Real Madrid

Tapia maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar Celta en krijgt in zijn eerste seizoen in Spanje veel complimenten. De middenvelder werd zelfs al in verband gebracht met een toptransfer naar Atlético Madrid, maar deed zijn marktwaarde zaterdag niet veel goeds. Met gestuntel rond zijn eigen strafschopgebied leidde hij de 0-2 voorsprong van Real in.

Dit doelpunt werd gemaakt door Benzema, die Real na een slimme pass van Toni Kroos ook al op voorsprong had gezet. Na een halfuur kreeg Tapia de bal vlak voor zijn eigen doel aangespeeld en de Peruviaan had zichtbaar moeite om het speeltuig onder controle te krijgen. Kroos onderschepte en leverde zo opnieuw een assist op Benzema, die nu in zes wedstrijden op rij heeft gescoord (acht goals). Dat is zijn beste reeks in het shirt van Real.

Celta deed vijf minuten voor rust wat terug, met een rake kopbal van Santi Mina, en ging na rust op zoek naar de gelijkmaker. Daar kwam het met een vrije trap van Iago Aspas nog erg dicht bij, maar de Celta-ster raakte de paal. Diep in de blessuretijd viel vervolgens de beslissing. Benzema vervulde deze keer de rol van aangever en liet Marco Asensio voor de 1-3 eindstand zorgen.

Real blijft dankzij deze overwinning actief in de titelstrijd. De regerend landskampioen stijgt naar de tweede plek van de ranglijst en heeft nog maar drie punten minder dan koploper Atlético Madrid. De lijstaanvoerder heeft, net als het door Real gepasseerde Barcelona, nog wel een duel tegoed.

Eibar

Eerder op de zaterdag was een waanzinnige volley van Yuri Berchiche (zie video onder) niet voldoende voor de drie punten voor Athletic de Bilbao tegen degradatiekandidaat Eibar. De schade had zelfs nog groter kunnen zijn, maar in de tweede helft wist kersvers Spaans international Bryan Gil een supersolo niet te bekronen met de winnende goal voor de bezoekers.

Bilbao is in La Liga een grijze middenmoter en speelt eigenlijk nergens meer voor. Alle aandacht kan gericht worden op de twee bekerfinales (die van vorig seizoen én die van dit seizoen) die het in april gaat afwerken. Op 3 april is eerst Real Sociedad de tegenstander, op 17 april wacht Barcelona.