Gestopte Van den Berg duikt als stagiair op bij SC Heerenveen

Reacties

Joey van den Berg keert als stagiair terug bij SC Heerenveen. De 33-jarige oud-speler van de club hoopt zo te ontdekken waar binnen de voetbalwereld zijn interesses liggen.

Gestopte Van den Berg duikt als stagiair op bij SC Heerenveen
© Pro Shots

De laatste profclub waar Van den Berg actief was, was NEC. Daar werd in november vorig jaar zijn contract verscheurd nadat hij eerder al was teruggezet naar de beloften. De routinier kon in Nijmegen geen moment de verwachtingen waarmaken en dook later op bij de amateurs van Alcides, de Drentse hoofdklasser waar hij waarschijnlijk zal blijven spelen. Van den Berg heeft inmiddels ook een punt gezet achter zijn carrière als profspeler.

Van den Berg kijkt uit naar zijn nieuwe periode bij SC Heerenveen. Op de clubsite zegt hij: 'Ik ben de club dankbaar dat mij deze kans geboden wordt. Eerst meetrainen en nu meekijken achter de schermen. Ik voel me hier thuis en hoop in deze vertrouwde omgeving veel te leren en te ontdekken wat bij mij past.'

Als speler beleefde Van den Berg al twee eerdere avonturen bij SC Heerenveen. Als talent verliet hij na het uitblijven van een doorbraak de club voor Meppel en later keerde hij na periodes bij Go Ahead Eagles, Alcides en PEC Zwolle weer terug in Heerenveen. Van den Berg liet de Friezen in 2016 achter voor een transfer naar Reading, zijn enige buitenlandse club.

Spelersprofiel

J. van den Berg


Geboortedatum:
13 februari 1986
Leeftijd:
38
Geboorteplaats:
Nijeveen
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,82 m
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.