Geschutter Turkse keeper bij goal Cerny breekt Turkije niet op in oefenduel

Reacties

FC Twente-aanvaller Vaclav Cerny maakte zaterdagavond zijn tweede interlandgoal voor Tsjechië, maar de achtvoudig international kreeg daarbij de nodige hulp van de zeer ongelukkige Turkse keeper Dogan Alemdar.

Geschutter Turkse keeper bij goal Cerny breekt Turkije niet op in oefenduel
© Ziggo Sport
Turkije
Turkije
2 - 1
Tsjechië
Tsjechië

Turkije en Tsjechië, allebei niet geplaatst voor het WK in Qatar, werkten zaterdagavond in Gaziantep een oefeninterland af. Na vijf minuten vond ter ere van het afscheid van arbiter Cüneyt Çakir een bijzondere wissel plaats en na ruim een half uur opende voormalig FC Twente-aanvaller Enes Ünal de score voor Turkije.

In de tweede helft was het de huidige Twente-aanvaller Cerny die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. De ex-Ajacied besloot van ver buiten de zestien meter uit te halen en verraste Alemdar, die bijzonder knullig in de fout ging. De tweede keeper van Stade Rennais kreeg opvallend genoeg geen vat op het (op het oog) houdbare schot en werkte de bal in zijn eigen doel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Uiteindelijk hadden de Turkse toeschouwers toch een reden tot een feestje: captain Hakan Calhanoglu bezorgde Turkije alsnog een overwinning. Aan Turkse zijde ontbrak Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü. Voormalig Go Ahead Eagles-speler Deniz Turuç bleef de gehele wedstrijd op de bank bij het thuisland.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.