Gert Claessens geschorst vanwege 'rotte vis'

Gert Claessens moet boeten voor de uitlatingen die hij deed na het duel met Anderlecht. Via de Belgische kranten deed hij zijn beklag over scheidsrechter Paul Allaerts. De ex-speler van Vitesse noemde de leidsman 'stom' en 'dom' en vergeleek hem met 'rotte vis'.

Gert Claessens geschorst vanwege 'rotte vis'

Dat pikte de tuchtcommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB) niet. De aanklager eiste een 'voorbeeldstraf', aangezien de woorden van Claessens nogal wat ophef veroorzaakten in de media.

Claessens kreeg een straf van 2.500 euro en werd voor één wedstrijd geschorst. Het is nog niet duidelijk of de 32-jarige speler in beroep gaat tegen de straf. Hij had eerder al laten weten zijn kritiek 'normaal' te vinden. Dat vond de tuchtcommissie niet, die beredeneerde dat áls hij zijn woorden niet beledigend had bedoeld, hij dat later in de media zou hebben rechtgezet. En dat had Claessens niet.

Claessens deed zijn uitlatingen na de met 4-2 verloren wedstrijd tegen Anderlecht. De Brusselse ploeg maakte pas in de laatste twee minuten het verschil via Arouna Dindane.

Bekijk hier al onze video's