Gerrard beleeft zuur competitiedebuut bij Rangers

Steven Gerrard heeft zondag averij opgelopen bij zijn competitiedebuut als manager van Rangers FC. De nummer drie van het voorbije seizoen gaf vlak voor tijd de zege uit handen op bezoek bij vicekampioen Aberdeen: 1-1.

Rangers speelde liefst 79 minuten in ondertal na een rode kaart van Alfredo Morelos. Aberdeen profiteerde aanvankelijk nauwelijks van het numerieke voordeel en kwam in de 29ste minuut zelfs op achterstand. James Tavernier legde succesvol aan vanaf de strafschopstip na een overtreding van Dominic Ball op Josh Windass.

Ook in de tweede helft kwam Aberdeen er bijna niet aan te pas, waardoor Gerrard het volle pond leek te incasseren in zijn eerste competitiewedstrijd. Bruce Anderson oordeelde echter anders. Vlak na het ingaan van de zes minuten blessuretijd sloeg de middenvelder bij zijn debuut toe. Bij Rangers bleef voormalig NAC Breda-speler Sadiq Umar op de bank.

Voor Gerrard was het niet zijn officiële debuut als manager. Rangers heeft immers al vier duels gespeeld in de kwalificaties van het Europa League-toernooi. Na het uitschakelen van KF Shkupi en NK Osijek wacht in de derde voorronde een tweeluik met NK Maribor.

Zaterdag kwam Celtic al in actie tijdens de eerste speelronde. De landskampioen rekende voor eigen publiek af met promovendus Livingston: 3-1.