'Gerommel bij EL-winnaar: Monchi vertrekt bij Sevilla, Premier League lonkt'

Reacties

Sevilla lijkt verder te moeten zonder Monchi. De technisch directeur van de Europa League-winnaar heeft volgens Diario de Sevilla aangegeven vermoeid te zijn, maar wordt ondertussen gelinkt aan een transfer naar de Premier League.

'Gerommel bij EL-winnaar: Monchi vertrekt bij Sevilla, Premier League lonkt'
© Pro Shots

Terwijl Sevilla de zevende eindzege in de Europa League vierde, zou Monchi zijn vertrekwens kenbaar hebben gemaakt bij het bestuur. Volgens de technisch directeur vanwege uitputting, maar daar worden vraagtekens bij gezet. Monchi zou op gespannen voet leven met president José Castro en vice-president José María del Nido Carrasco.

Dat heeft alles te maken met de contractverlenging van Julen Lopetegui. Monchi besloot de huidige manager van Wolverhampton Wanderers afgelopen zomer een nieuwe verbintenis voor te schotelen, maar dat zagen Castro en Carrasco niet zitten. In oktober kreeg Lopetegui zijn ontslag. Dat gold later in het seizoen ook voor Jorge Sampaoli, wiens komst geen unanieme steun genoot.

Hereniging met Emery
Heel vermoeid lijkt Monchi niet te zijn, want de Spaanse bestuurder wordt gekoppeld aan een transfer naar Aston Villa. Niet geheel toevallig staat Unai Emery daar aan het roer. Monchi en Emery vormden tussen 2014 en 2016 een succesvol duo in Sevilla, dat drie jaar op rij de Europa League won.

Víctor Orta (vorige maand vertrokken bij Leeds United) en Braulio Vázquez (Osasuna) worden genoemd als mogelijke opvolgers van Monchi.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.