Gepromoveerd RWDM ontslaat daags voor competitiestart bijna de hele staf

Reacties

RWDM heeft vijf dagen voor het begin van de Pro League trainer Vincent Euvrard en zowat zijn hele technische staf ontslagen. De Brusselse club gaat zaterdag voor het eerst in 21 jaar beginnen aan een seizoen op het hoogste niveau in België.

Gepromoveerd RWDM ontslaat daags voor competitiestart bijna de hele staf
© Pro Shots

Euvrard was al bijna drie jaar werkzaam bij de roemruchte club uit Molenbeek. Eind 2020 nam hij het roer over in het Edmond Machtensstadion, hij behoedde de club voor degradatie naar het derde niveau. In de seizoenen erop klommen de roodhemden op met twee seizoenen geleden een tweede plek en dit voorjaar dus de promotie.

Op een werkelijk bizar tijdstip besluit de club nu om een andere richting uit te slaan. Eigenaar John Textor noemt grote ambities als verklaring voor het besluit om te breken met de 41-jarige Belgische coach. 'Gedurende zijn tijd bij de club heeft Vincent laten zien dat hij in staat is om op het hoogste niveau in het Europese voetbal te coachen en ik ben ervan overtuigd dat hij veel succes zal boeken in zijn carrière', begint de Amerikaan mild.

'Met het oog op de toekomst proberen we een basis te leggen voor consistent succes in de eerste klasse en, uiteindelijk, in Europa', zo luidt een deel van de verklaring. Naast Euvrard gaan ook drie stafleden per direct weg bij de club. De club beweert dinsdag al met een opvolger te komen.

Textor heeft met zijn bedrijf Eagle Football Holdings Limited een bepalende vinger in de pap bij nog drie clubs, te weten Crystal Palace, Olympique Lyon en het Braziliaanse Botafogo. Wellicht dat Euvrards opvolger uit Textors netwerk komt. Hoe dan ook kan de nieuwe coach aan de bak: de Jupiler Pro League begint dit weekend al, en met RC Genk heeft RWDM meteen een sterke opponent.

Euvrard had in Brussel onder meer Bryan Smeets onder zijn hoede. VI sprak de Limburger, die volgend seizoen weer bij MVV gaat spelen. Lees het gesprek hieronder:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.