Geplaagd Juventus herstelt zich van blamage tegen Monza

Reacties

Juventus heeft zich donderdag geplaatst voor de halve finale van de Coppa Italia. In Turijn ging Lazio met 1-0 over de knie door een doelpunt van Gleison Bremer vlak voor rust.

Geplaagd Juventus herstelt zich van blamage tegen Monza
© Pro Shots
Juventus
Juventus
1 - 0
Lazio
Lazio

De wolken boven Turijn worden met de week donkerder, lijkt het wel. Er was de puntenaftrek, gevolgd door een pandoering bij koploper Napoli, een beschamende thuisnederlaag tegen Monza en donderdag verscheen in verschillende Italiaanse media een onheilspellend bericht. Trainer Massimiliano Allegri sprak zelfs zijn vrees voor degradatie uit.

In die crisistoestand ontving Juventus Lazio, in een verre van uitverkocht stadion. De zwart-witten hadden het betere van het spel. Filip Kostic had een aardige schietkans, en Adrien Rabiot kopte vanuit vrije positie zo in de handen van Lazio-keeper Luís Maximiano. Die sluitpost zat er op slag van rust lelijk naast bij een voorzet van Kostic, ingekopt door verdediger Bremer.

Daarmee lag de noodzaak om wat te forceren bij Lazio, en de ploeg van Maurizio Sarri kwam ook de kleedkamer uit met goede bedoelingen. Grote kansen leverde vroege offensief niet op, en na een kwartier ging het weer liggen. Pas in het slotkwartier kwamen de blauw-witten eens in de buurt van de gelijkmaker. Adam Marusic schoot vanaf een meter of 25 rakelings naast. Veel meer dreiging wist Lazio niet te noteren, het bleef bij 1-0.

Met Juventus is het deelnemersveld voor de halve finales nu ook compleet. De ploeg uit Turijn mag zich opmaken voor een dubbele ontmoeting met Internazionale, de wedstrijden zijn in april. In de andere halve finale spelen Cremonese en Fiorentina tegen elkaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.