Gent aangeslagen door horrorblessure: 'Heb dit nog nooit meegemaakt'

Reacties

Na de overwinning van AA Gent in de Conference League was er weinig feestvreugde. De spelers waren voornamelijk met hun hoofd bij hun uitgevallen doelman Paul Nardi, die een horrorblessure opliep.

Gent aangeslagen door horrorblessure: 'Heb dit nog nooit meegemaakt'
© Pro Shots
Gent
Gent
4 - 1
Zarja Loegansk
Zarja Loegansk

AA Gent plaatste zich donderdag door een klinkende overwinning op Zorya Luhansk voor de volgende ronde van de Conference League. Toch heerste er na afloop een rare sfeer. De reactie van trainer Hein Vanhaezebrouck sprak boekdelen. 'Het is fijn dat we doorgaan, maar daar moeten we niet te veel over praten. Er is geen sprake van euforie of blijdschap.'

Daarmee doelde Vanhaezenbrouck op de blessure van Nardi. Twintig minuten voor tijd wilde de Fransman een bal uittrappen, maar bleef zijn standbeen in het veld haken. Het gevolg was een open botbreuk en verschrikkelijke beelden van een been dat volledig de verkeerde kant op stond. Het stadion viel volledig stil door het gekerm van de doelman en een aantal spelers durfde niet te kijken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Dit is onvoorstelbaar', vervolgde Vanhaezenbrouck. 'Iedereen beseft dat wat er vandaag gebeurd is, simpelweg verschrikkelijk is. Ik draai al meer dan vijftig jaar mee, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Een been dat breekt, zonder ook maar enig contact. En dan gebeurt dat ook nog eens met een superprof, die leeft voor zijn sport, die altijd werkt aan zijn lichaam.'

Het is niet voor het eerst dit seizoen dat Nardi eruit ligt met een blessure. Vijf weken geleden liep hij al een zware hersenschudding op na een botsing met Cercle Brugge-spits Kévin Denkey.

UEFA Europa Conference League

Stand Groep B UEFA Europa Conference League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Maccabi Tel Aviv
6
5
0
1
14-9
+5
15
2
Gent
6
4
1
1
16-7
+9
13
3
Zarja Loegansk
6
2
1
3
10-11
-1
7
4
Breidablik
6
0
0
6
5-18
-13
0
* Actueel tot en met 30 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.