Genoeg gecasht: Hulk kan alle kanten op na aangekondigd vertrek uit China

Reacties

Na ruim vier jaar nadert het Chinese avontuur van Hulk zijn einde. De beresterke aanvaller hoeft zich naar eigen zeggen echter geen enkele zorgen te maken over zijn sportieve toekomst, want de clubs staan voor hem in de rij. Die clubs komen uit zijn vaderland Brazilië, maar ook uit Europa.

Genoeg gecasht: Hulk kan alle kanten op na aangekondigd vertrek uit China
© Pro Shots

Hulk maakte in de zomer van 2016 de overstap van Zenit Sint-Petersburg naar Shanghai SIPG en is daar, met een vermeend weeksalaris van 320.000 euro, een van de best verdienende voetballers van de wereld. Zijn contract in China loopt aan het einde van dit kalenderjaar af en de aanvaller heeft besloten om niet bij te tekenen. De inmiddels 34-jarige Braziliaan vindt het tijd voor iets nieuws.

Hulk maakte twee weken geleden al bekend dat hij zijn aflopende contract niet zou gaan verlengen. 'Sinds die bekendmaking heb ik veel aanbiedingen uit Brazilië ontvangen', zegt de routinier tegen Lancenet. 'Maar ook uit Europese landen, zoals Turkije, Portugal, Engeland, Spanje, Italië en Duitsland. Er komen dagelijks nieuwe aanbiedingen binnen, ik heb een zeer grote naam op de markt.'

In de Chinese Super League is het nieuwe seizoen net begonnen. Maandag won SIPG, met Hulk als aanvoerder, met 3-1 van Tianjin Teda. 'Clubs volgen mijn spel en ik kan me laten zien, dat helpt zeer. Verder laat ik het over aan mijn zaakwaarnemer', aldus Hulk, die benadrukt dat geld niet belangrijk is. Hij heeft zijn zakken flink gevuld in China en verwacht bij een nieuwe club zeker niet hetzelfde salaris te krijgen.

Hulk werd bij de Europese voetbalvolgers bekend als speler van FC Porto, dat de spierbundel in 2008 had opgepikt in Japan. In Portugal verdiende de aanvaller een megatransfer naar Zenit en na vier Russische jaren vervolgde Hulk het avontuur in China. Hij is de op een na duurste transfer in de historie van de Chinese Super League: alleen voor landgenoot Oscar werd nóg meer betaald (zestig miljoen euro).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.