Genkse woede na bizarre arbitrale blunder: 'Onbegrijpelijk, onbegrijpelijk'

Reacties

Op de valreep kreeg het voetbaljaar 2023 nog één van de meest onbegrijpelijke arbitrale blunders te zien, en wel in de Belgische topper Anderlecht – RC Genk. Scheidsrechter Nathan Verboomen benadeelde Genk daar fors. Uiteindelijk won Anderlecht en was er grote woede in het Genkse kamp.

Genkse woede na bizarre arbitrale blunder: 'Onbegrijpelijk, onbegrijpelijk'
© Pro Shots
Anderlecht
Anderlecht
2 - 1
Genk
Genk

Voor als u het gemist heeft: arbiter Verboomen kende een strafschop toe aan Genk, die werd in twee instanties benut, waarna de scheidsrechter eerst besloot dat de penalty opnieuw genomen moest worden. Toen kwam zijn video-assistent Jan Boterberg op de lijn, waarna foutief werd besloten om Anderlecht een vrije trap toe te kennen omdat Yira Sor, die de rebound benutte, te vroeg was komen inlopen.

Dat kan kloppen, maar veel duidelijker te zien was dat Anderlecht-speler Yari Verschaeren nog een meter voor Sor liep. Als beide teams te vroeg inlopen, schrijft het reglement voor dat een strafschop hernomen moet worden, ongeacht of de bal zat of niet. In Sports Late Night, de Vlaamse tegenhanger van Studio Sport, was er dan ook veel woede bij Genk.

Aanvoerder Bryan Heynen, die de strafschop nam, stond met stoom in zijn oren voor de camera. 'Voor zover ik weet moet de penalty opnieuw getrapt moeten worden. Nu moeten we de teleurstelling, boosheid en agressie meepakken naar de volgende wedstrijd. Wat er vandaag is gebeurd, daar heb ik geen woorden voor', aldus Heynen. Zijn trainer Wouter Vrancken kreeg in extremis rood en mocht niet voor de camera verschijnen. Zijn assistent kwam wél opdagen.

Dat is overigens Kevin van Dessel, de Belgische oud-speler van onder meer NAC Breda, Roda JC Kerkrade en VVV-Venlo. Van Dessel was kort gezegd razend: 'Ja, je kan het van mijn gezicht aflezen. Onbegrijpelijk. Onbegrijpelijk. Waar het begint? Dat mag ik niet zeggen, zeker? Er spelen dingen mee die wedstrijdbepalend zijn. Iedereen heeft het gezien, de media ook. Yari Verschaeren staat ook een meter in de zestien. Onbegrijpelijk dat we een vrije trap tegen krijgen.'

Brian Riemer, de trainer van Anderlecht, besloot om zich erbuiten te houden. 'Ik moet maar accepteren dat ik de voetbalregels niet meer snap. Het is beter als ik er niets aan toevoeg. Ik weet niet wat er gebeurde, ik zal het maar aan de scheidsrechter laten', sprak de Deense coach afgemeten.

Bekijk de klucht hieronder:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Pro League

Stand Pro League 2023/2024

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Antwerp
30
14
10
6
55-27
+28
52
4
Club Brugge
30
14
9
7
62-29
+33
51
5
Cercle Brugge
30
14
5
11
44-34
+10
47
6
Genk
30
12
11
7
51-31
+20
47
7
Gent
30
12
11
7
53-38
+15
47
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.