Genk gaat duel met het Antwerp van Van Bommel onder voorbehoud spelen

Reacties

RC Genk moet dinsdag gewoon in actie komen tegen Antwerp FC. De club wilde de wedstrijd uit laten stellen vanwege de nasleep van de eerdere wedstrijd tegen Anderlecht, waarin geblunderd werd door de arbitrage. Genk kreeg geen gehoor en zal gewoon moeten spelen tegen de manschappen van trainer Mark van Bommel. Dit doet Genk onder voorbehoud.

Genk gaat duel met het Antwerp van Van Bommel onder voorbehoud spelen
© Pro Shots
Genk
Genk
3 - 0
Antwerp
Antwerp

Afgelopen zaterdag stonden Genk en Anderlecht tegenover elkaar in de competitie en in het duel was er veel onbegrip over het optreden van de arbitrage. Halverwege de eerste helft kreeg Genk een penalty toegekend. Aanvoerder Bryan Heynen ontfermde zich over dat klusje, Kasper Schmeichel hield de bal tegen. In de rebound kon hij niet verhinderen dat Yira Sor de bezoekers alsnog op voorsprong zette.

VAR Jan Boterberg riep scheidsrechter Nathan Verboomen naar de zijlijn, uiteindelijk werd de strafschop omgezet in een vrije trap voor Anderlecht. Verboomen oogde, om het zacht uit te drukken, onzeker in deze hele fase. De uitleg luidde dat een speler van Genk te vroeg was ingelopen, maar op de beelden was duidelijk te zien dat Anderlecht-speler Yari Verschaeren ook veel te vroeg was. In dat geval had de penalty overgenomen moeten worden, maar dat gebeurde dus niet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Genk was na de uiteindelijk verloren wedstrijd woedend en eist dat het duel opnieuw wordt gespeeld. Terwijl die zaak loopt, wilde Genk niet tegen Antwerp spelen. Deze zaak is echter verworpen. Ook zal Genk tegen Antwerp geen beroep kunnen doen op Joseph Paintsil en Daniel Muñoz. Beiden zijn geschorst voor het duel met Antwerp door kaarten die ze tegen Anderlecht ontvingen, Genk stelt dat als de wedstrijd tegen Anderlecht 'nooit' officieel gespeeld is, de kaarten ongeldig zijn. Ook in deze eis werd Genk niet gehoord.

Zo staat de wedstrijd Genk - Antwerp gewoon op het programma op tweede kerstdag, zonder Paintstil en Muñoz in de selectie van Genk. De clubleiding heeft wel benoemd dat dit duel onder voorbehoud wordt gespeeld. Als de afwikkeling van Anderlecht - Genk in het voordeel van Genk uitvalt, heeft dat uiteraard ook weer invloed op Genk - Antwerp.

Anderlecht
Anderlecht
2 - 1
Genk
Genk
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.