Genk denkt aan John van den Brom

Reacties

Er bestaat een kans dat FC Utrecht op zoek moet naar een nieuwe hoofdtrainer. Het Belgische RC Genk is op zoek naar een opvolger voor de eerder opgestapte Jess Thorup en denkt daarbij serieus aan John van den Brom, zo meldt Het Laatste Nieuws. De trainer heeft in Utrecht echter nog een contract tot de zomer van 2022.

Genk denkt aan John van den Brom
© Pro Shots

Thorup verliet de club van Cyriel Dessers na een dienstverband van 39 dagen. De Deen, die eerder het stokje overnam van Hannes Wolf, tekende bij FC Kopenhagen. En dus kon Genk op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. In die zoektocht is men uitgekomen bij de trainer van FC Utrecht.

Van den Brom kwam in de zomer van 2019 naar de Domstad en conformeerde zich aan de ambitieuze doelstelling om de traditionele top aan te vallen. In zijn eerste seizoen bereikte hij direct de bekerfinale maar liep FC Utrecht, mede door het vroegtijdig beëindigen van de competitie, Europees voetbal mis. Dit seizoen is Utrecht nog zoekende.

De oud-trainer van onder meer Vitesse en AZ werkte eerder al in België. Tussen 2012 en 2014 was Van den Brom eindverantwoordelijke bij Anderlecht. Daar werd hij in zijn eerste seizoen direct landskampioen. Een jaar later werd hij na tegenvallende resultaten echter ontslagen.

Zowel FC Utrecht als Van den Brom wil tegenover Voetbal International niet ingaan op de mogelijke Belgische interesse.

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van FC Utrecht - Ajax?
  • 17% Zege FC Utrecht (227 stemmen)
  • 10% Gelijkspel (133 stemmen)
  • 72% Zege Ajax (946 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.