Genieten van Bergkamp, verkleedpartijtje Neymar

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Genieten van Bergkamp, verkleedpartijtje Neymar

• Het is alweer precies zeventien jaar geleden dat Dennis Bergkamp onderstaande fabelachtige goal maakte. Geniet nog eens van het hoogstandje en het commentaar van Jack van Gelder.

Neymar heeft vakantie en geniet daar getuige onderstaande Instagram-post ten volle van. Met een verkleedpartijtje welteverstaan. Blijkbaar deert het de Barcelona-aanvaller niet dat niet hij maar Chili en Argentinië vanavond in Santiago tegenover elkaar staan in de finale om de Copa América.

'Zlatan Ibrahimovic is een idioot. Ik houd niet van mensen zoals hij. Hij roept alleen maar onzin.'
• Het zal je maar gezegd worden. Deze vleiende teksten zijn van voormalig Oasis-zanger Noel Gallagher, een erkend fan van Manchester City. (Afton Bladet)

• Omdat de Tour de France in Utrecht startte, had FC Utrecht een eerbetoon voor de twee Nederlandse tourwinnaars in petto. Op een groot spandoek op het veld van De Galgenwaard stond: Bedankt, Joop Zoetemelk en Jan Janssen. De tourorganisatie bedankte vervolgens de voetbalclub, die dat gebaar weer gretig in ontvangst nam.

'Laten we eerlijk zijn: als Nederland al nummer drie van de wereld kan worden, dan moeten wij zoiets toch ook kunnen.'
• Was getekend, de Belgische spits Romelu Lukaku. De aanvaller van Everton is niet enorm onder de indruk van het Nederlands elftal en denkt in de toekomst met De Rode Duivels in de toekomst ook hoge ogen te kunnen. (Elf Voetbal)

• Tijdens een zaalvoetbaltoernooitje in Koeweit steelt Chelsea-spits Diego Costa de show.

Memphis Depay spaart al zijn energie om binnen de lijnen alles te kunnen geven voor Manchester United. En als je dus achter een kinderwagen moet lopen, dan zorg je voor een aandrijving. Hij bond de zogenoemde Hovertrax onder, en gaan met die kar.

Its the Chasers what you thought?

Een video die is geplaatst door Memphis (@memphisdepay) op

• Bayern München heeft de oversteek gemaakt om in de Verenigde Staten een solide basis te leggen voor het nieuwe seizoen. Maar er is ook tijd voor andere zaken, zoals een bezoek aan het Dodger Stadium. Mario Götze, voor de gelegenheid gehuld in een shirt van de LA Dodgers, had de eer de eerste ceremoniële worp voor zijn rekening te nemen voor de wedstrijd tegen de NY Mets. De gegooide bal ging niet echt in de strike-zone, we durven wel te zeggen dat het een wijd was. Maar oordeel zelf.

'Hij is een tricky speler. Hij kan dribbelen, heeft een fantastisch schot, geeft assists. Hij kan ook prima koppen. Dat laatste zou je misschien niet verwachten omdat hij niet zo lang is, maar hij kan dat echt goed. En in Duitsland heeft hij geleerd te verdedigen en te bewegen zonder bal.'  
Ryan Babel is op de website van zijn oude club Liverpool vol lof over Roberto Firmino, die deze zomer voor ruim veertig miljoen van 1899 Hoffenheim naar Liverpool verhuisde. De oud-international kent de Braziliaan nog van hun gezamenlijke tijd bij Hoffenheim.

• Het profavontuur van Lars van Roon, deze zomer overgestapt van de beloftes van De Graafschap naar Achilles '29, is abrupt ten einde. Direct na de 5-1 oefenzege op Brakkenstein had hij vrijdag een opvallende boodschap voor de Achilles '29-leiding. De rechtsback meldde zich met zijn vader bij technisch manager Frans Derks. 'Hij liet weten dat hij per direct stopt. Hij wil iets met een eigen kledinglijn gaan doen', aldus Derks tegen Omroep Gelderland.

Cristiano Ronaldo is een van de best afgetrainde spelers ter wereld. Voor de Portugese vedette van Real Madrid is het al jaren niet meer dan normaal zijn lichaam te onderhouden. 'Toen ik twaalf was vond men me te mager om voetballer te worden. Sindsdien train ik elke dag. Het is geen toeval dat ik altijd lichamelijk op topniveau ben. Je lichaam kun je verbeteren. De kleinste details kunnen een wereld van verschil betekenen op het veld.'

• Sport en politiek heten officieel gescheiden te zijn, maar Ahmed El-Merghany weet dat dat niet altijd opgaat. De middenvelder van Wadi Degla uitte op Facebook zijn ongenoegen over de Egyptische president Abdul Fatah El-Sisi. En dat kostte hem zijn baan, want voorzitter Maged Samy, ook preses van Lierse SK, ontsloeg hem op staande voet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.