Genegeerde Dier vraagt openlijk om nieuwe kans bij Engeland

Reacties

Eric Dier meent dat hij thuishoort in de Engelse selectie voor het komende EK. Volgens de verdediger van Bayern München worden zijn prestaties niet op waarde geschat. Voor even is hij teruggekeerd op Engelse bodem.

Genegeerde Dier vraagt openlijk om nieuwe kans bij Engeland
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
2 - 2
Bayern München
Bayern München

Dier neemt het dinsdagavond met Bayern in de kwartfinale van de Champions League op tegen Arsenal. Vanwege dat affiche valt de naam van de verdediger in deze dagen weer wat vaker in Engeland. De verdediger die Tottenham in januari verliet voor de Duitse grootmacht heeft het gevoel dat hij vaak over het hoofd wordt gezien.

'Mensen denken dat ik 37 jaar oud ben of iets in die richting, maar ik ben dertig en het einde van mijn carrière is nog lang niet nabij', zegt hij in de podcast The Overlap. 'Ik speel nu het beste voetbal van mijn carrière', aldus Dier, die meent dat hij het verdient om een nieuwe kans te krijgen van bondscoach Gareth Southgate. 'Ik wil deel uitmaken van de Engelse ploeg en ik geloof ook dat ik een plek verdien. Ik ben een speler van dat niveau.'

De concurrent van Matthijs de Ligt kwam sinds zijn overstap tot elf optredens voor Bayern. Hij was in februari en begin maart meestal basisspeler, maar toch zat een oproep voor de interlandperiode in maart er niet in. De 49-voudig Engels international maakte in maart van vorig jaar voor het laatst deel uit van de Engelse selectie. Op het WK 2022 in Qatar kwam de centrumverdediger tot twee optredens voor The Three Lions.

Spelersprofiel

E. Dier


Geboortedatum:
15 januari 1994
Leeftijd:
30
Geboorteplaats:
Cheltenham
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
83 kg
Huidige club:
Bayern München
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.