Gemiste strafschop Fekir bezorgt Memphis en Lyon flinke kater

Olympique Lyon is zaterdagavond tegen verrassend puntenverlies aangelopen. De Champions League-deelnemer wist mede door een gemiste strafschop van sterspeler Nabil Fekir niet te winnen van laagvlieger FC Nantes.

Olympique Lyonnais
1 - 1
Nantes
Nantes

Lyon-coach Bruno Genesio durfde het tegen Nantes voor het eerst aan om te beginnen met Moussa Dembélé én Memphis Depay in de basis. Zomeraankoop Dembélé startte in de punt van de aanval, Memphis moest vanaf links komen. Met de twee aanvallers in het veld was Lyon de betere ploeg en na ruim twintig minuten kwam het op een verdiende voorsprong. Na terugleggen van Dembélé schoot Houssem Aouar raak.

Lyon (zonder de geblesseerde Kenny Tete) bleef na de openingstreffer aanvallen en kreeg voor rust nog goede kansen via Marcelo en Dembélé, voordat Fekir kort in de tweede helft de paal raakte. Door de gemiste mogelijkheden kon Nantes na een uur op gelijke hoogte komen. Op de rand van het strafschopgebied haalde Gabriel Boschilia uit en Lyon-keeper Anthony Lopes kon zijn inzet niet keren.

Na deze tegenvaller moest Lyon opnieuw beginnen. De thuisploeg zette Nantes onder druk en kreeg twaalf minuten voor tijd dankzij de VAR een strafschop, na een overtreding van voormalig Vitessenaar Matt Miazga op Aouar. Fekir kreeg zo dé kans om Lyon op een nieuwe voorsprong te zetten, maar zijn penalty werd gestopt door Nantes-goalie Ciprian Tatarusanu.

Door het puntenverlies kent Lyon een teleurstellende generale repetitie voor de tweede groepswedstrijd in de Champions League. Dinsdag speelt de ploeg van Genesio thuis tegen Shakhtar Donetsk. Lyon begon het toernooi uitstekend, met een verrassende 1-2 overwinning bij Manchester City.