Gemiste strafschop enige minpunt voor Kane op jubileumdag

Reacties

Harry Kane heeft Tottenham Hotspur zondagavond naar een overwinning geleid in de Premier League. Op bezoek bij Nottingham Forest was de spits tweemaal trefzeker: 0-2. Zijn eerste doelpunt betekende zijn tweehonderdste in de Engelse competities: hij scoorde 186 keer in de Premier League, 9 keer in het Championship en 5 keer in de League One. Na vier duels staat Tottenham met tien punten op de derde plek.

Gemiste strafschop enige minpunt voor Kane op jubileumdag
© Pro Shots

Nottingham Forest
Nottingham Forest
0 - 2
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Kane had slechts vijf minuten nodig om zijn mijlpaal te bereiken. Nadat Dejan Kulusevski de bal veroverde rond de middenlijn, stoomde hij op over de as van het veld en bediende hij Kane. Die vond op de rand van het strafschopgebied de ruimte voor een doeltreffende uithaal in de linkerhoek. In het restant van de eerste helft trok Tottenham zich aanvankelijk terug, om in het laatste kwartier wat gevaarlijker te worden. Grote kansen waren er desondanks niet.

Eenmaal kwam Heung-Min Son oog in oog te staan met doelman Dean Henderson, maar de aanvaller van Tottenham bleek buitenspel te staan. Zeven minuten na de pauze kregen de bezoekers een gouden kans op de 0-2. Na een voorzet van Ivan Perisic werkte Steve Cook de bal kort voor de doellijn weg met zijn hand. Het kwam de verdediger op 'slechts' een gele kaart te staan; de daaropvolgende penalty werd gemist door Kane, want Henderson dook met succes naar zijn rechterhoek.

De supporters van Nottingham zullen gehoopt hebben dat de gestopte strafschop een kantelpunt zou betekenen in het voordeel van de thuisploeg, maar dat bleek niet het geval. De 0-2 hing nog altijd nadrukkelijker in de lucht dan de 1-1. Son kapte in het strafschopgebied naar binnen en stuitte op Henderson; een inzet van Kulusevski zeilde voorlangs. Tien minuten voor tijd zorgde Kane toch voor de beslissing, door bij de tweede paal binnen te koppen na een wonderschone voorzet met de buitenkant van de voet van Richarlison.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.