Gemengde gevoelens voor Ronaldo na verloren penaltyduel met veteraan

Juventus is dankzij een simpele zege op hekkensluiter Chievo weer een stapje dichter bij een volgend kampioenschap gekomen. Toch stapte Cristiano Ronaldo niet met een voldaan gevoel van het veld: de aanvaller zag zijn penalty gekeerd worden door Stefano Sorrentino.

Juventus
Juventus
3 - 0
Chievo
Chievo

Chievo is de ploeg waartegen Ronaldo op 18 augustus zijn officiële debuut voor Juventus maakte. In dit duel kwam hij ongelukkig in botsing met doelman Sorrentino, die hier een gebroken neus, een gekneusde schouder én een whiplash aan overhield. Maandagavond kon de bijna veertigjarige Sorrentino (hij is over twee maanden jarig) sportieve revanche nemen op CR7.

Op het moment dat Ronaldo zijn penalty gekeerd zag worden, stond Juventus al op een 2-0 voorsprong. Douglas Costa opende in de dertiende minuut met een geweldig schot vanuit de tweede lijn de score en kort voor rust verdubbelde Emre Can na een slim passje van Paulo Dybala de marge. Even na de onderbreking greep Sorrentino geweldig in bij een grote kans voor Alex Sandro.

Het bleek slechts een voorbode op wat nog komen ging. Na zeven minuten in de tweede helft kreeg Juventus een strafschop, vanwege een duidelijke handsbal van Mattia Bani. Ronaldo ging met veel vertrouwen achter de bal staan en zijn penalty was ook zeker niet slecht genomen. Sorrentino wierp zich echter vol overgave in de goede hoek en keerde de inzet van de topscorer van de Serie A.

In het restant deed Ronaldo zijn best om zijn eerste gemiste strafschop in Italiaanse dienst goed te maken en alsnog op het scoreformulier te verschijnen. Zeventien minuten voor tijd kreeg hij daar nog een grote kans voor, maar Ronaldo raakte de bal niet goed en zag het speeltuig naast de voor hem verkeerde kant van de paal rollen. De Portugees zal zo gemengde gevoelens overhouden aan de achttiende competitiezege van Juve in dit seizoen.

Het werd nog wel 3-0, via Daniele Rugani. De verdediger kopte zeven minuten voor het einde raak uit een fijne vrije trap van Federico Bernardeschi. Juventus heeft nu weer negen punten meer dan achtervolger Napoli en speelt zondag uit tegen nummer zes van de ranglijst Lazio.