Gemengde gevoelens voor El Ghazi na staande ovatie bij Villa-debuut

Anwar El Ghazi heeft indruk gemaakt bij zijn debuut voor Aston Villa, maar houdt toch geen al te best gevoel over aan de thuiswedstrijd tegen Reading. Na een assist werd de aanvaller onder luid applaus van de fans naar de kant gehaald. Vanaf de bank zag hij zijn ploeg in blessuretijd de gelijkmaker slikken.

© Aston Villa
Aston Villa
Aston Villa
1 - 1
Reading
Reading

El Ghazi werd eerder deze week door Villa overgenomen van Lille, dat de Nederlander met een optie tot koop heeft verhuurd aan de Engelsen. Tegen Reading begon El Ghazi direct in de basis en hij begon uitstekend aan zijn avontuur in het Championship. De aanvaller stuitte in de eerste tien minuten al tweemaal op Reading-doelman Vito Mannone (zie een van de kansen foto boven) en schoot na een kwartier net naast. Villa was op het eigen veld heer en meester, maar slaagde er niet in om de score in de eerste helft in beweging te brengen.

Dat lukte pas na rust. Na zes minuten vond El Ghazi op links ruimte voor een voorzet en Ahmed Elmohamady reageerde uitstekend op de pass van zijn nieuwe ploeggenoot (1-0). El Ghazi bleef hierna voor gevaar stichten, voordat manager Steve Bruce de vermoeide aanvaller ruim twintig minuten voor tijd wisselde. De supporters van Villa lieten hun waardering voor het uitstekende debuut van El Ghazi duidelijk merken, met een staande ovatie.

Lang leek het erop dat Villa de minimale voorsprong over de streep zou gaan trekken. Diep in blessuretijd ging het echter toch nog mis voor de ploeg uit Birmingham. James Chester veroorzaakte een strafschop, die wel erg gemakkelijk werd gegeven, en Sam Baldock maakte vanaf elf meter geen fout. Zodoende hield El Ghazi gemengde gevoelens over aan zijn start bij Villa.

Stoke City
Stoke City
2 - 0
Hull City
Hull City

Met een Nederlandse defensie won Stoke City met 2-0 van het Hull City van Jordy de Wijs. Cuco Martina, Bruno Martins Indi en Erik Pieters hadden allemaal een basisplaats bij The Potters en zij slaagden er dus in om Hull van het scoren af te houden. De Wijs kreeg kort na rust een eigen doelpunt op zijn naam: de voormalige PSV'er veranderde een inzet van Mame Biram Diouf van richting, waardoor zijn doelman David Marshall kansloos was. Niet lang hierna kreeg Evandro zijn tweede gele kaart en met tien tegen elf zat een comeback er niet in voor Hull.

Norwich City
0 - 3
Leeds United

Mateusz Klich, die vorig seizoen nog op huurbasis voor FC Utrecht uitkwam, is bij Leeds United opvallend goed begonnen aan het nieuwe seizoen. De Pool scoorde al tegen Stoke City en Derby County en zaterdag slaagde hij er ook in om Tim Krul te passeren, in de uitwedstrijd bij Norwich City. Klich opende na ruim twintig minuten de score en legde daarmee de basis voor de 0-3 overwinning. Na vijf speelronden staat Leeds samen met Middlesbrough bovenaan in het Championship.

Swansea City
0 - 1
Bristol City

Erwin Mulder stond op doel bij Swansea City tegen Bristol City en beleefde een wel erg belabberde start van dit thuisduel. De keeper werd al in de eerste minuut geklopt door Andreas Weimann en dit doelpunt bleek direct de winnende te zijn. Swansea blijft door de tweede nederlaag van dit seizoen op acht punten steken, vijf minder dan koplopers Middlesbrough en Leeds. Bij de Premier League-degradant stond naast Mulder ook aanvoerder Mike van der Hoorn van begin tot einde in de ploeg. Leroy Fer mocht als invaller twintig minuten mocht meedoen.