Gemeente Tilburg wil stadion aan Willem II verkopen

Reacties

Het ziet ernaar uit dat Willem II het Koning Willem II stadion overneemt van de gemeente Tilburg. Beide partijen hebben daartoe een intentieovereenkomst ondertekend.

Gemeente Tilburg wil stadion aan Willem II verkopen

'De komende maanden wordt het voornemen tot verkoop van het stadion en modernisering verder uitgewerkt naar een definitief voorstel. Nog voor het eind van dit jaar zal dit voorstel worden voorgelegd aan de gemeenteraad', meldt Willem II in een statement op de clubsite.

Het stadion van de Tilburgers is toe aan een opknapbeurt, welke na de overname grotendeels voor rekening zou komen van Willem II. 'Een verbouwing leidt tot een hogere veiligheid en een betere stadionbeleving van onze supporters, sponsoren en overige bezoekers. Daarnaast is een modernisering van het stadion nodig om niet achterop te raken op andere Eredivisie-stadions. Er moet nog veel huiswerk gedaan worden, maar we zijn uiteraard erg blij met deze intentieovereenkomst', zegt directeur Berry van Gool.

Het stadion van Willem II heeft een capaciteit van bijna 15.000 plaatsen en werd gebouwd in 1995. Enkele jaren later werd het gerenoveerd.

Lees op VI PRO een uitgebreid interview met Berry van Gool, die uitvoerig praat over het verleden, heden en de toekomst van de Tilburgers. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.