Gemakzuchtig Zenit verliest maar overleeft

Zenit Sint-Petersburg gaat door naar de laatste vier in het toernooi om de UEFA Cup en Bayer Leverkusen ligt eruit. De Russische kampioen dankte dat niet aan de return voor eigen publiek, waarin het bijzonder ongeïnteresseerd begon en met 1-0 verloor.

Gemakzuchtig Zenit verliest maar overleeft

Leverkusen stond voor de zware taak de 4-1 nederlaag van vorige week in Duitsland weg te poetsen. Toch leek er in het begin een kans op een stunt in te zitten. Leverkusen startte sterk en Zenit bakte er niets van.

Dat het na zeventien minuten op voorsprong kwam, was dan ook logisch. Dmitri Boelikin kopte de bal bij de tweede paal in het doel na een voorzet van Gonzalo Castro. De Russische spits in Duitse dienst was een kwartier eerder nog gestrand op Vjacheslav Malafejev, die redde toen Boelikin alleen op hem afging.

Het overwicht van Leverkusen was na rust compleet verdwenen. Zenit herpakte zich, nam het initiatief en hoefde geen enkele kans meer weg te geven. De ploeg van coach Dick Advocaat creëerde er zelf wel een aantal, maar was slordig in de afwerking.

Het bontst maakte Anatoli Timostsjoek het. De aanvoerder mocht vijf minuten voor tijd aanleggen vanaf elf meter. Timostsjoek nam een enorm lange aanloop, stormde op topsnelheid op de bal af, maar kwam niet verder dan een knullig rollertje. Doelman René Adler redde simpel.

Zenit stuit in de halve finale nu op de winnaar van de tweestrijd tussen Getafe en Bayern München. De Spanjaarden beginnen vanavond met een 1-1 uit de heenwedstrijd in Duitsland.

Bekijk hier al onze video's